Kiütés – közte húsz

Az idei legkevesebb kapott góllal érvényesítette a papírformát felnőtt csapatunk.


 

Nem nagyon emlékszünk arra, hogy mikor kellett a Leányka úton zárt kapus tétmérkőzést játszania az Eszterházy SC felnőtt csapatának, mindenesetre szombat este erre is sor került, köszönhetően a koronavírus megfékezése okán hozott kormányzati intézkedéseknek. A VS Dunakeszi elleni összescsapás az utolsó előtti hazai bajnoki fellépést jelentette a 2020-as esztendőben, és bár a látogató esetében tavalyról emlékezhetünk kellemetlen dolgokra, nem lehetett kérdés, csakis a két pont megszerzése lehetett elfogadható eredmény.

Még mielőtt a találkozón történtekről írnánk, a meccset megelőző ünnepi, és szomorú pillanatokról is illik beszámolnunk. Amint arról korábban mi is hírt adtunk, a Szentendre, valamint a magyar női strandkézilabda válogatott korábbi szövetségi-edzőjének, Gróz János emlékének egyperces néma főhajtással adóztak a helyszínen tartózkodók a mérkőzés kezdődobását megelőzően.

A szomorú pillanatok előtt, örülni is tudtunk. Brettner Zsófia ötvenedik alkalommal léphetett pályára bajnoki mérkőzésen az Eszterházy SC színeiben, ezen apropóból a klub ügyvezetője, Jordán Dániel adott át emlékplakettet a kerek számhoz érkező játékosnak. Miután az említett eseményeken túljutottunk, már minden a játékról szólt.

Ott aztán a kezdetleges bizonytalanság múltán, hamar nagyon komoly egri dominanciának lehettünk szemtanúi. Annyi kulisszatitkot elárulhatunk, hogy Zsadányi Sándor vezetőedző különböző gólszámokhoz kötötte a jövő hét eleji edzések megtartását, ezért védekezésben különösen nagy koncentráció jellemezte az egyetemistákat.

Mindennek következményeként, hogy csak részeredményekkel támasszuk alá az elképesztő hazai fölényt: a nyolcadik perc legvégén szerezte első gólját a Dunakeszi (4-0-nál), míg Kobela Tamara átlövése a tizenkilencedik minutumban már közte tízet, 14-4-es állást jelentett. Ezekből az adatokból is tökéletesen látszik, nem volt egy súlycsoportban a két együttes, így különös izgalmak nem alakultak ki még az első félidőben sem.

A következő mérföldkövet a közte húsz jelentette volna, a térfélcserét követően pedig egyértelműen ebben az irányban indultak el a pirosmezes hazaiak. Más kérdés, hogy az erőteljes második félidei kezdés a folytatásban egy picit alábbhagyott, ráadásul az első játékrésztől eltérően, valamelyest gólratörőbben játszott a Dunakeszi.

Ennek ellenére egy pillanatra sem kellett tartani attól, hogy szorosabb végeredmény születik, szépen lassan így egyre több új ember érkezhetett a kispadról. Végül a plusz húszas differencia is összejött, méghozzá a kerek számok mai specialistájának, Kobela Tamarának köszönhetően, és bár az utolsó percekben még született néhány találat itt is, ott is, a végeredmény 38-18 lett, ami a szezon eddigi legkevesebb kapott találatát jelentette.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – A Kecskemét ellen bekapott nagyon sok gól után egész héten arra készültünk, hogy kijavítsuk a védekezésünkben tapasztalt hibákat. Úgy gondolom, a tizennyolc találat önmagáért beszél, ezért dicséret illeti a csapatomat, amelynek gratulálok, amiért ilyen komoly különbség ellenére is komolyan tudott védekezni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 9. forduló
Eszterházy SC – VS Dunakeszi 38-18 (22-7)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Gulybán O., Juhász D.
ESC: Vajk – Kuti 3, Brettner 1, Bató 5 (2), Juhász R. 5, Kobela 6, Kiser 2. Cs.: Fodor L. – Bernát D. 3, Szecsődi 5 (2), Alaxai 3, Jurmann 2, Dohány V. 2, Romány K., Solt 1, Papp D. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 4/4. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-0, 12. p.: 7-3, 18. p.: 13-4, 24. p.: 17-6, 36. p.: 26-9, 42. p.: 28-13, 48. p.: 31-15, 54. p.: 33-17.

 

A 9. forduló további eredményei:

Oxxo Energy Orosházi NKC – Vasas SC 26-33
FTC U20 – Tempo KSE 27-31
PC Trade Szegedi NKE – Gödi SE 34-31
Hajdúnánás SK – Kispest NKK-Vajk 25-31
Pénzügyőr SE – GBB Zrt. Kecskeméti NKSE elmaradt

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.21.
(FOTO: Balogh Tibor)