Az ősz legtöbb egri gólja

Gödön a szezon eddigi legjobb támadójátékát láthattuk az Eszterházy SC felnőtt együttesétől, viszont a védekezés hagyott kívánnivalót maga után.


 

Komoly tűzijátékkal, és elég sok hibával kezdődött a vasárnap esti Gödi SE – Eszterházy SC bajnoki mérkőzés a másodosztályú felnőtt bajnokság tízedik fordulójának záró fellépésén. Komoly tűzijátékkal, mivel még hét perc sem telt a találkozóból, de több, mint tíz kapuralövési kísérletet láthattunk a mieinktől, aminek ugyanakkor legalább a fele rossz helyre ment.

Ennek ellenére az említett idősávban a házigazda mestere kért időt 7-5-ös egri vezetésnél, hiszen a nagy rohanásból tanítványai jöttek ki rosszabbul. Az időkérés után Zsadányi Sándor sem maradt néma, komoly hangerővel kiabált be ugyanis a pályán lévőknek, hogy ideje lenne koncentrálni a támadásbefejezéseknél, miután a meccs eleje ellenére, „annyi ziccer maradt ki, amennyi egy teljes mérkőzés folyamán szokott”.

Szó se róla, valóban rengeteg lehetőség maradt kihasználatlan a találkozó kezdeti szakaszában. Legyen az lerohanás, bejátszott labda a beállónak, vagy éppen átlövés, sok esetben céloztak rosszul a vendégek. Amikor jó helyre mentek a próbálkozások, akkor meg a hálóőr Bukovszky Anna védett bravúrral. A meccs elején így tudott versenyben maradni a hazai alakulat.

Ahogyan aztán egyre jobban közeledett a szünet, úgy kezdett egyre magabiztosabb lenni az ESC. A játékrész második felében már több poszton is friss ember szállt be a kispadról, és mintha ez megnyugtatta volna a társaságot. Huszonkét perc után már plusz hétnél tartottunk, vagyis kezdett tényleg sokkal megnyugtatóbb lenni a történet, pláne, hogy Vajk Eszter is sorra szállította a nagyobbnál nagyobb védéseket. Mindezek tükrében, egyáltalán nem ért minket váratlanul, hogy még a térfélcsere előtt kialakult a kétszámjegyű különbség (Jurmann Gréta révén 10-20-nál), ezért nagyon közel kerültek a lányok az újabb győzelemhez.

Igen ám, a második felvonás azonban mégsem a megkezdett út szerint haladt tovább. Hátul elmaradtak a megállító faultok, és nagy területek maradtak a gödi támadók előtt, akik nagy százalékban használták ki az adódó lehetőségeket. Ez a dolog a kapott gólok számában is tökéletesen megmutatkozott, hiszen tizennyolc perc alatt annyiszor volt eredményes a Németh Lilla által vezetett házigazda, mint a komplett első félidőben.

Mégsem kellett izgulnunk, mivel az eredmény így is folyamatosan plusz tíz fölött állt, ettől azonban még igaz, hogy Zsadányi Sándor több alkalommal is éles kritikát fogalmazott meg a lányokkal szemben. Az utolsó tíz minutumban már elég sok olyan egri játékost láthattunk a pályán, akik máskor kevesebbet szerepelnek, a különbség pedig újra elkezdett növekedni.

A végjátékban annak a lehetősége is fennállt, hogy szezoncsúcsot állítson be az Eszterházy SC. Emlékezhetünk, a Kecskeméten szerzett harminckilenc gólnál nem sikerült eddig többet lőni, most viszont igen. A negyvenedik egri találatot Alaxai Zoé vitte be, szóval ebben a tekintetben megint sikerült egy kicsit fejlődni. Differencia terén nem lett új idei rekord, ami különösen a második félidei védekezésnek tudható be, ám a fölényes győzelem így sem forgott veszélyben.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – A győzelemhez gratulálok a csapatnak, az első félidő elején, és a második játékrész egészében mutatott védekezés viszont hagy kívánnivalót maga után. Ennél sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk a jövő heti Kispest elleni meccsünkön. Igazából a két pont volt ma is a cél, de annyi tanulsága mindenképpen van a találkozónak, hogy újra elő kell venni a védekezést, mert nem kaphatunk ennyi gólt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 10. forduló
Gödi SE – Eszterházy SC 29-41 (10-21)
Göd, Balázsovits János Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Dulai Á., Pisák B.
ESC: Vajk – Kuti 2, Brettner 3, Bató 7 (3), Juhász R. 2, Kobela 6, Kiser 2. Cs.: Fodor L. – Szecsődi 6 (1), Alaxai 3, JURMANN G. 2, Bernát D. 3, Buzsáki 3, Papp D., Dohány V., Solt A. 2 (1) Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 3/2. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 5-7, 18. p.: 7-11, 24. p.: 9-16, 36. p.: 11-24, 42. p.: 16-27, 48. p.: 20-31, 54. p.: 21-36.

 

A 10. forduló további eredményei:

Hajdúnánás SK – Tempo KSE 26-26
Kispest NKK-Vajk – PC Trade Szegedi NKE 27-26
Vasas SC – FTC U20 39-34
VS Dunakeszi – Pénzügyőr SE elmaradt
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC elmaradt

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.29.