A 74. legnézettebb

Az összes magyarországi sportegyesület nézőszámait összegző listán komoly sportágak komoly klubjait előzi meg az Eszterházy SC.


 

A közelmúltban nézőszámokra vonatkozó adatok jelentek meg egy magyar honlapon, a sportstatisztika.blog.hu oldalon, amelyen hazánk klubjai jelennek meg mérkőzéseik látogatottságaik alapján.

A felsorolásban természetesen a K&H Ligában érdekelt Eszterházy SC is szerepel, több egri alakulattal egyetemben, ezek alapján pedig az mutatható ki, hogy a 112 vizsgált sportegyesület közül a 74. helyet birtokolják az egyetemisták. A listán nem meglepő módon, legjobban a labdarúgó OTP Bank Liga listavezetője, a Ferencvárosi TC áll, amelyet másodikként a Diósgyőr focicsapata, míg harmadikként a Győri Audi ETO KC kézilabdásai követnek.

A kimutatásban nyolc hazai mérkőzés lett megvizsgálva, amelyen összesen 3.260-an voltak jelen. Ezek átlagnézőszáma 408 fő, ugyanakkor a most hétvégi, Vác elleni bajnoki adatait még nem tartalmazza a statisztika.

Amennyiben szétnézünk a táblázaton, látható, hogy az egri klubok közül a DVTK-Eger áll a legjobban, a kimutatás alapján a 49. pozícióban (a maga 778-as hazai átlagával), utána következik az Eszterházy SC, és csak harmadikként a többek között Bajnokok Ligája-résztvevő ZF-Eger férfi együttese (393-mal).

Az említett 112 főt megjelenítő kimutatásból nagyon sok csapat hiányzik, akik értelem szerint, nézőszámuk alapján rosszabbul állnak, mint a megjelenített klubok, éppen ezért is mondhatjuk azt, hogy tekintve, mekkora az Eszterházy-csarnok kapacitása, igenis büszkék lehetünk erre az országos pozícióra.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.04.14.
(FOTO: sportstatisztika.blog.hu)