A csapat diadala

DKA elleni mérkőzésén is javuló tendenciát mutatott Lakatos László ifjúsági együttese.


 

Hétgólos győzelmet hozott az Eszterházy SC ifjúsági alakulatának utolsó 2021-es bajnokija, a DKA elleni összecsapáson ráadásul kiváló játékot láthattunk. Az újabb győzelemmel ötödik helyen telelnek az egriek, akik előtt a listavezető Óbuda ugyan már elég messze található, viszont egy jó tavasszal a második Szeghalom négypontos hátrányát sem lehetetlen ledolgozni.

– A tabella alapján a vendég csapat volt a mérkőzés esélyese, de a lányokkal együtt úgy gondoltuk, ez nem valós kép, azt mondtam legalábbis az öltözőben, hogy ez a találkozó fogja megmutatni, hol a helyünk a bajnokságban – értékelt honlapunknak az ESC edzője, Lakatos László.

– Jól kezdtük a mérkőzést, bár védekezésben belehibáztunk a belső pozíciókban, azonban jók voltak a kontrák, és így sok lehetőség adódott a gólszerzésre. Sajnos hasonlóan a szombati felnőtt összecsapáshoz, mi is sok párharcot vesztettünk a kapussal szemben. A vezetést kézben tartottuk, ám nem tudtunk megnyugtatóbb különbséget kialakítani. Jurmann Gréta „mindent látó szemként” irányított, Tóth Abigél pedig a gólgyártásban járt az élen.

Fordulás után sokat javult a védekezésünk, a belső négyes kapcsolatokban léptünk előre egy szintet. Romány Kinga és Kovács Dóra volt a bevehetetlen fal közepe, de az egész csapat nagyon jól dolgozott hátul. Nem volt egyszerű feladatunk, mert a játékvezetői felfogás kiállítással büntetett minden kétes megmozdulást, hozzáteszem, következetesek voltak mindkét csapattal szemben. A kiállításokat szerintem mi kezeltük taktikusabban, ennek köszönhetően, a félidő közepétől fokozatosan növeltük a különbséget. Izgalommentes lett így a végjáték, hiszen a célzott emberfogással sem tudtak minket meglepni a váciak. Gratulálok a lányoknak a szép győzelemhez, nálam ezúttal a mérkőzés legjobbja az egész csapat volt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, 11. forduló
Eszterházy SC – DKA 33-26 (16-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Praczu L., Praczu L.
ESC: Barta K. – ZÁKÁNYI B. 6, TÓTH A. 5, JURMANN 7, ROMÁNY 3, Dohány V. 1, Nagy E. 2. Cs.: Lénárt E. 2, CSOMÓS A. 2, Barabás R. 1, Ficzere Á. 2, KOVÁCS D. 1, Losonczi A. 1, Szendrődi L. Edző: Lakatos László.

 

A 11. forduló további eredményei:

Tempo KSE – DVSC Schaeffler II. 27-27
Debreceni Sportcentrum SI – ENUSE 23-27
FKSE Algyő – Kazincbarcikai KSE 46-40
Kézilabda Szeged SE – Gödi SE 37-27

 

 

Fenyves Balázs, 2021.12.06.
(FOTO: Balogh Tibor)