A szünet után nem volt pardon


Elérkezett végre a várva várt nap, vasárnap kora este megkezdte szereplését a 2017/2018-as másodosztályú bajnokságban az Eszterházy KESC felnőtt csapata. Amint arról már számtalanszor beszámoltunk, Hódmezővásárhelyen kezdődött a szezon, ahol a nyáron alaposan megerősödött ellenfél várt a lányokra.

Tudósításunkat ott kezdenénk, hogy mindkét oldalon találhattunk hiányzókat. A mieinknél ugyebár péntektől már teljes értékű edzésmunkát végzett a hosszú hónapok után felépülő Molnár Nikolett, de a játékra várni kell, így az EKESC hetese el sem utazott az alföldi városba. A hazaiaknál két személy, Deák Vivien sérülés miatt, míg a frissen igazolt, szerb Maja Mihajlov adminisztratív okokból nem léphetett pályára.

Hiányzók ide, szezon első meccse oda, az első félidő sok nehézséget hozott, és nagyon komoly izgalmakat. Mondhatni, amolyan vérbeli első bajnokit. Mindez látszott is Bocsi Szonjáék játékán, mert elég idegesen startoltak. Hogy ez a hosszú útnak, vagy az első bajnokinak tudható be, azt nehéz lenne megmondani, mindenesetre észnél kellett lenni, mert húsz minutum után már hárommal vezettek a csongrádiak.

Ezt követően, mégis megtört a jég, és szépen lassan kezdte átvenni a kezdeményezést a hevesi társaság. Két perccel a szünet előtt már plusz kettes állást jegyezhettünk, amit még ki tudott egyenlíteni a HLKC, de mivel Petrovics Gerda két másodperccel a duda megszólalása előtt még be tudott piszkálni egy gólt, előnynél következhetett a térfélcsere.

Fordulás után aztán teljesen megváltozott a meccs. Az addig végtelenül szoros eredmény egy pillanat alatt egyértelművé vált, legnagyobb örömünkre a mieink egyre inkább kirajzolódó dominanciájának köszönhetően. A negyvenedik percben már hat góllal vezettek az egyetemisták, tíz minutummal később, vagyis a közvetlen végjátékra fordulva, pedig még mindig sikerült tartani az említett előnyt.

Közel került tehát a győzelemhez Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, már csak a hajrát kellett valahogyan átvészelni. Az átvészelni szó pedig esetünkben nem is teljesen reális, mert itt már egy pillanatra sem tűnt úgy, hogy veszélybe kerülhetne a vendég gárda. Miután ráadásul még kettővel rá is sikerült pakolni a korábban említett különbségre, a végeredmény már majdhogynem kiütésszerű sikerről árulkodik.

A játék képe alapján ki kell emelni Petrovics Gerdát, aki végig remekül irányította a társakat, de Hanczvikkel Zsanett és Iván Emese lendületes teljesítményéről is csak szuperlatívuszokban beszélhetünk. Fontos volt, hogy Győrffy Alexandrától megérkeztek a védések, ami pedig a hátsó alakzat stabilitását adta meg.

Összességében megjegyezhetjük, egy-egy szoros első, valamint sima második játékrésszel teljesen egyértelmű és megérdemelt győzelmet aratott idei első bajnoki mérkőzésén az Eszterházy KESC, ami a jövőt nézve mindenképp pozitív képet fest. Az egri szurkolók jövő hét szombaton már saját szemükkel is megtekinthetik tétmérkőzésen az idei csapatot, az Orosháza ellen pedig mindjárt rangadót rendeznek a Leányka úton.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A végére sima győzelem lett a dologból, pedig elég kritikusan indult minden. Az első félidő tipikus első meccs volt, buta hibákkal, sok-sok kapkodással. Aztán szerencsére sikerült megnyugodnunk, és innentől már jöttek a könnyű gólok, ami végeredményben megoldotta a problémánkat. Mindent összevetve, ilyen arányban is teljesen megérdemelt a győzelmünk. A védekezésünk elfogadhatóan működött, a támadójátékunk pedig egyenesen fantasztikusan. Sok mindennel próbálkozott ellenünk a Hódmezővásárhely, de a második félidőben könnyedén játszottuk át riválisunkat, ezért csak gratulálni tudok a lányoknak.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 1. forduló
Hódmezővásárhelyi LKC – Eszterházy KESC 25-33 (11-12)

Hódmezővásárhely, 150 néző.
V.: Sándor Gy., Szabó B.
EKESC:
GYŐRFFY – Bocsi 1, IVÁN E. 7, PETROVICS 6, SÁRI 8 (1), Kobela 2, Buzsáki 4. Cs.: Leiner – Kovács F. 1, Muhari, Nyakó 1, HANCZVIKKEL 3. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek:
5/4. ill. 1/1.
Kiállítások (kétperces):
6 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása:
6. perc: 3-2, 12. p.: 5-3, 18. p.: 7-5, 24. p.: 8-8, 36. p.: 13-17, 42. p.: 17-23, 48. p.: 20-26, 54. p.: 24-30.

Az 1. forduló további eredményei:

Pénzügyőr SE – Hajdúnánás SK 25-26
PC Trade Szeged KKSE – Szentendrei NKE 26-18
Szent István OTP – Gyömrő VSK 36-24
Orosházi NKC – Gödi SE 35-21
Nyíradony VVTK – Kispest NKK 26-34
Kézilabda Szeged SE – NKK Balmazújváros 27-27

Fenyves Balázs, 2017.09.10.

Start a Conversation