alt

A szünetig eldöntöttük


Pazar rajttal rukkolt ki a szombat délelőtt tizenegy órakor kezdődő bajnokiján az Eszterházy KESC felnőtt csapata, a Pénzügyőr SE otthonában rendezett összecsapás első félidejének közepén ugyanis már tetemes előnyre tett szert.

Az első tíz perc még inkább tapogató játékot hozott, de amit ezt követően láthattunk az egyetemistáktól, amiatt igazán büszkék lehetünk. A folytatásban ugyanis villámjátékra váltottak a vendégek, és innentől kezdve semmi esélyt nem adtak ellenfelüknek.

Az első játékrészben Buzsáki Nikolett, Sári Barbara és Iván Emese gólerős játékával szemben semmilyen ellenszert nem találtak a fővárosiak, akik így a szünetig komoly hátrányba kerültek. Korán keltek az egri lányok, a hajnali 5.45-ös ébresztő pedig olybá tűnt, elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy ne legyen álmos a kezdés.

A rivális fiatal játékosai nem tudták felvenni a ritmust, ezért nem mondhatni, hogy nehéz dolguk lett volna az egrieknek. Elől Petrovics Gerda remekül szervezte a játékot, és a húszadik percben kialakult kétszámjegyű különbség gyakorlatilag ideje korán eldöntötte a pontok sorsát.

A térfélcserét követően, nem is maradt más hátra, minthogy a tanítványok betartsák edzőjük, Debre Viktor öltözőben elhangzott kérését, miszerint egy pillanatra se lankadjon a figyelem, hiszen még hátra van harminc perc a találkozóból. Ettől függetlenül a félidei plusz tizenhármas állás elég komoly garanciát jelentett arra, hogy ezt a meccset már nem igen lehet elveszíteni.

Nem is történt már semmi váratlan dolog a folytatásban, ha csak azt nem vesszük alapul, hogy a második játékrész első öt minutumában ritmust váltott a házigazda, amivel kicsit sikerült is meglepni a vendégeket. Szerencsére azonban gyorsan sikerült rendezni a sorokat, így hamar helyreállt a világ rendje.

Ennek köszönhetően a találkozóból hátralévő időszakban már több kulcsjátékost is pihentethetett az egri szakvezetés, egy találat híján pedig még a negyven szerzett találat is majdnem összejött.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Elég magabiztos győzelmet arattunk, mert nagyon jól kezdtük el a mérkőzést. Az ellenfél egy fiatal játékosokból álló társaság volt, és amiért elég könnyű gólokat tudtunk szerezni az első félidőben, gyorsan le is tudtuk zárni a találkozót.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 5. forduló
Pénzügyőr SE – Eszterházy KESC 23-39 (8-21)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 80 néző.
V.: Marton Zs., Szabó E.
EKESC: Győrffy – BOCSI 4, IVÁN E. 9, Petrovics 1, SÁRI 14 (4), Hanczvikkel 1, BUZSÁKI 6. Cs.: Leiner – Molnár N. 1, Muhari, Kobela 2 (1), Majoros, Sepsi 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 7/6. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-4, 12. p.: 5-8, 18. p.: 6-13, 24. p.: 7-18, 36. p.: 11-24, 42. p.: 13-28, 48. p.: 16-31, 54. p.: 19-36.

Az 5. forduló további eredményei:

Szent István OTP – Gődi SE 35-24
PC Trade Szeged KKSE – Kispest NKK 24-29
Orosházi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 33-21
Hajdúnánás SK – NKK Balmazújváros 30-31
Gyömrő VSK – Szentendrei NKE 25-26
Kézilabda Szeged SE – Nyíradony VVTK 28-23

Fenyves Balázs, 2017.10.14.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)

Start a Conversation