Ahol abbahagyták

Úgy folytatták klubunk serdülői a tavaszi szezon első bajnokiján, avagy magabiztos sikerrel.


 

Az előző héten nem csak felnőtt és ifjúsági csapatunk számára folytatódott a pontvadászat, de az Eszterházy SC serdülő alakulatának is. Az ősszel ragyogó mérleggel záró társaság kilenc győzelem mellett, egy-egy döntetlennel, és vereséggel várhatta a tavaszt.

A téli szünidőre ez második helyet jelentett, ahhoz pedig, hogy tartani tudják pozíciójukat Molnár Nikolett tanítványai, mindenképpen győzniük kellett a BVSC-Zugló otthonában. – Közvetlenül a találkozó hetében sérülések és betegségek nehezítették a felkészülésünket, emiatt többen is kihagyni kényszerültek a mérkőzést, ámbár még így is szép létszámban vágtunk neki az első bajnokinak – kezdte értékelését az egriek trénere.

– Az őszi mérkőzésünk alapján könnyebb ütközetre számítottam, de az első félidő nem volt túl meggyőző. Támadásban nem akadt problémánk, könnyen helyzetbe kerültünk és Fodor Ivett irányításával szépen termeltük a gólokat. Ő maga is kivette a részét a góllövésből, lendületes játékával egészen tizenkettő találatig jutott. Hátul viszont nem volt elég kemény a védőfalunk, sok hibát vétettünk, így nem sikerült elszakadnunk ellenfelünktől.

Az áttörés a második játékrészben történt, ugyanis az addig zárt védekezésünket megnyitottuk, amivel sok labdát szereztünk és abból lerohanásgólokat lőttünk. A félidő nyolcadik percére már nyolcgólos előnyre tettünk szert és ezzel jöhettek is azok a pályára, akik kevesebbet szoktak játszani. A hatékony védekezésnek, valamint Barta Kata remek védéseinek köszönhetően, a különbség tovább nőtt.  Örülök, hogy a „kicsik” is jól szálltak be a játékba és mind gólokkal hálálták meg a bizalmat.


 

Eredmény:

Leány serdülő, II. osztály, kelet, 12. forduló
BVSC-Zugló – Eszterházy SC 22-36 (13-16)
Egri gólszerzők: Fodor Ivett 12, Ficzere Ágnes, Székely Lotti 4-4, Román Lilla, Lászlófi Szófia 3-3, Koncz Regina, Losonczi Anna, Lénárt Emese 2-2, Kormos Noémi, Kóczián Eszter, Tóth Netta, Jordán Rebeka 1-1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Balmazújvárosi LKSE 33-33
Hajdúnánás SK – Csepel DSE 21-16
NKK Balmazújváros – GBB Zrt. Kecskeméti NKSE 23-20
Szentendrei NKE – Hódmezővásárhelyi LKC 14-29
Gödi SE – FKSE-Algyő 20-33

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.10.