Ahol ősszel abbahagytuk

Az első tíz percet leszámítva, végig az történt a Hódmezővásárhely elleni mérkőzésen, amit az éllovas Eszterházy KESC eltervezett.

Alaposan ránk ijesztett az első 2018-as bajnoki mérkőzés vendég csapata, a Hódmezővásárhelyi LKC, miután a tavaszi nyitó fordulóban viszonylag sokáig csak elvétve tudott neki betalálni az Eszterházy KESC alakulata.

Február első szombatján a listavezető egriek az alföldieket látták vendégül, és egészen a tizenegyedik percig nem is sikerült vezetniük. Meglehetősen gólszegényen kezdődött a találkozó, az előbb említett periódusban ugyanis még csak 4-3 állt az eredményjelzőn, ami nem feltétlenül dicsérte a hazaiak pontos támadójátékát.

A vendégek ezzel szemben remekül kezdtek, a Bajnokok Ligája-győztes Szepesi Ivett vezérletével a meccs első fele egyértelműen nekik sikerült jobban. A külön megemlített 4-3-as állás azonban fordulópontnak bizonyult, a vezetés átvételéhez szükséges találatokkal együtt legalábbis egy 5-0-ás etapot sikerült produkálni, ami elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy meglépjenek Sári Barbaráék.

A játékrész hajrájában felváltva születtek az újabb találatok, a féltávig bekapott hat gól ugyanakkor teljesen rendben volt. A plusz hatos különbséggel sem lehetett különösebb problémánk, már amennyiben a viszonylag gyengébb kezdést nem vesszük ide, de igazából ezt is megtehetjük, hiszen a szünetig nagyjából helyreállt a világ rendje.

Fordulás után is az első félidő második felében látott egri csapatot láthattuk, kiváló hátsó alakzattal, de immáron sokkal hatékonyabb támadás-befejezésekkel. Hanczvikkel Zsanették elkezdték futószalagon gyártani a gólokat, aminek a negyvenötödik percre meg is lett az eredménye.

A közte tízes differencia ekkorra alakult ki, köszönhetően Petrovics Gerda megmozdulásának, amivel már 21-11-nél jártunk, nem mellékesen lezárhattuk a találkozót. Pedig még negyed óra mindig hátra volt az összecsapásból, de a játék képe alapján, elég nehezen lehetett elképzelni olyan mértékű fordulatot, ami akármilyen veszélyt is jelenthetett volna az EKESC-re.

A végére így aztán egy teljesen kontrollált, és szerencsére nyugodt végjáték várt ránk, amely során már nem is történt semmi olyan dolog, ami megakadályozta volna a fölényes egri győzelmet. Jól sikerült ezzel az Eszterházy KESC tavaszi rajtja, vagyis továbbra is a mieink nevével kezdődik az NB I/B keleti csoportja, jövő héten viszont bizonyosan sokkal keményebb fellépés vár a lányokra, amikoris Orosházára kell utazni.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Hogyha az eredményt nézzük, akkor valóban kijelenthető, így kell elkezdeni egy évet. Nagyon jól védekeztünk, és jó volt a kapusteljesítményünk is, de megmondom őszintén, kicsit lehetett volna jobb a támadójátékunk. Mégse legyünk elégedetlenek, mert elég magabiztosan hoztuk le ezt a mérkőzést, és ez volt a lényeg.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 14. forduló
Eszterházy KESC – Hódmezővásárhelyi LKC 28-15 (12-6)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Barna V., Kovács B.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi, Iván E. 4, PETROVICS 6, Sári 6 (4), HANCZVIKKEL 4, Buzsáki 2. Cs.: Leiner – Molnár N. 1, Kovács F., Vesztergombi 4, KOBELA, Nagy E., Sepsi 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/4. ill. 6/4.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-3, 12. p.: 4-3, 18. p.: 7-3, 24. p.: 10-5, 36. p.: 15-7, 42. p.: 20-11, 48. p.: 23-11, 54. p.: 23-13.

A 14. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Nyíradony VVTK 33-34
Hajdúnánás SK – Pénzügyőr SE 30-32
NKK Balmazújváros – Kézilabda Szeged SE 37-24
Gödi SE – Orosházi NKC 32-30
Szentendrei NKE – PC Trade Szeged KKSE 26-26
Gyömrő VSK – Szent István OTP 16-34