Álltuk a sarat Gyöngyösön is

Jóval esélyesebb ellenfele otthonában sem vallott szégyent harmadosztályú ifjúsági alakulatunk.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Ezen a hétvégén a bajnokságban élcsapat Gyöngyös vendégei voltunk. Mindamellett, hogy mostani ellenfelünk egy ízig-vérig országosan is elismert utánpótlásműhely, nagyon modern, letisztult kézilabda kultúrával találkozhattunk. Ennek ellenére már az első pillanattól kezdve igyekeztünk felvenni a versenyt, és mivel elég szűkösen voltunk a pálya közepén, próbáltuk tudatosan is lassítani a játékot. Mind védekezésben, mind támadásban azt a hozzáállást láttam a lányoktól, amit akartam. Haraptak, küzdöttek, ügyeskedtek, és a mérkőzés háromnegyedében észrevehetően meg is tudtuk nehezíteni ellenfelünk dolgát. Hét góllal kikaptunk ugyan, de nem lehetünk csalódottak, remekül helytálltak a lányok. Nem csak a csapat, de Nagy Kincső is nagyon jól vizsgázott. Ő lett nálam ezúttal a mérkőzés embere.

Nagy Kincső, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Az első félidőt nagyon szépen kezdtük, okosan és nyugodtan játszottunk. Sok sikeres átlövésünk volt és sokáig szorosan alakult a találkozó. A szünetben csak egy góllal vezetett ellenfelünk, nem tartottuk lehetetlennek, hogy egy kiemelkedő második játékrésszel, még akár fordíthassunk is. Sajnos a második félidőt viszont kicsit tompán kezdtük, bizonytalan támadójátékkal. Végül sikerült túllendülni ezen a perióduson, megint nagyon ötletes és eredményes volt a játékunk, ekkor azonban már a különbség nagyjából kialakult. Bár nem nyertünk, de nagyon jól éreztük magunkat, büszke vagyok a lányokra.


 

Eredmény:

Ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 13. forduló
Gyöngyösi KK – Eszterházy SC 35-28 (18-17)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 10, Nagy Kincső 9, Dröszler Kitti 3, Koncz Regina, Ágó Sára 2-2, Huszár Nóra, Józsa Kiara 1-1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Dabas KC VSE – TFSE 42-24
Lóci DSE – Jászberényi TF DSE 22-39
Mezőkeresztes VSE – Szerencs VSE 24-28

 

 

Fenyves Balázs, 2023.02.27.