Az első tíz, és az utolsó három percen ment el

Másodosztályú ifjúsági együttesünk edzője mellett a meccs legjobb egri játékosa, Soltó Julianna értékelte a legutóbbi fordulót.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Kazincbarcikán játszottuk a harmadik fordulónkat, amit hat kapott gól és egy tízperces egri gólcsend nyitott. A helyzetbekerüléssel kevésbé, a helyzetkihasználással viszont annál inkább akadtak problémáink. A védekezésünk az egész játékrész alatt nem volt az igazi, a huszonkilencedik percben már nyolc góllal is vezetett ellenfelünk, majd 22-16-tal fordultunk. Félidőben sikerült rendezni a sorainkat, a harminckilencedik minutumban pedig ismét döntetlenre zárkóztunk. Pár gólnál nagyobb különbség az egész játékrészben nem volt a csapatok között, de az ötvenhetedik perctől kezdve gólképtelenek voltunk, így végül 37-32-es vereséget szenvedtünk. Azt gondolom, hogy az első tíz és az utolsó három percen kívül egész jól nézett ki a csapat, mindenki nagyon igyekezett, és, ha ezeket a rossz periódusokat kinőjjük, hiszen a Göd ellen négy, a Hódmezővásárhellyel szemben hét, most pedig nyolcgólos hátrányt dolgoztunk le, na, akkor érünk bele majd igazán ebbe a korosztályba. Mindenesetre a mérkőzés nagyobbik részében nem játszottunk rosszul, több bíztató dolgot is láttam. Kiss Eszter és Kóczián Eszter tíz fault fölött zárt, Kovács Adri negyvennyolc százalékkal védett, Pap Zsófi hét gólt lőtt, ezúttal azonban Soltó Julcsi játéka tetszett leginkább.

Soltó Julianna, a meccs legjobb egri játékosa: – Az elején bizonytalanul kezdtünk, ez meglátszódott az első félidő eredményén, de összeszedtük magunkat és kezdtük behozni a lemaradásunkat. A második félidőbe annyira lendületesen mentünk bele, hogy kiegyenlítettünk, ami a kapusok védései nélkül nem sikerülhetett volna. Mindenki kitett magáért, ám ez nem volt elég a győzelemhez. Bár nem nyertünk, ez nem vette el a kedvünket, és továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy a visszavágón megmutathassuk, sok van még bennünk. Rettentő hálás vagyok, hogy ezekkel a csajokkal edzhetek együtt, minden egyes meccs élmény velük.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 3. forduló
Kazincbarcikai KSE – Eszterházy SC 37-32 (22-16)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 8, Pap Zsófia 7, Barta Adelinda 4, Tóth Szabina, Kocsmár Orsolya 3-3, Kóczián Eszter, Szabó Hortenzia 2-2, Kiss Eszter, Szabó Kitti, Lászlófi Szófia 1-1.

 

A 3. forduló további eredményei:

Borsod Sport Klub – Rákosmenti KSK 42-19
FKSE-Algyő – Kézilabda Szeged SE 29-14
ENUSE – Gödi SE 39-25
Kiskunhalasi UKSC – Hódmezővásárhelyi LKC 26-31

 

 

Fenyves Balázs, 2022.09.19.