Az év utolsó U12-es és U9-es meccsei

Újabb hasznos hétvégét tudhatnak hátuk mögött Koszorús Levente, Harsányi Kálmán, és Scheili Zsolt tanítványai.


 

Koszorús Levente, az Eszterházy SC I. U12-es csapatának edzője: – Dupláztunk! Szépen zártuk az idei évet U12-es csapatunkkal. Első mérkőzésünkön, mivel nagy létszámú a keret, forgattam a csapatot, mindenki játszott. Könnyed győzelmet arattunk megint. A második csatánk már nehezebb volt. Helyenként szép megmozdulásokkal, ziccerig játszva győztük le a tőlünk fizikálisan erősebb Balassagyarmatot. Nagyon elégedett voltam a csajokkal. Szép évzárás volt.

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC II. U12-es csapatának edzője: – Nem ez volt a legjobb hétvégénk a csajokkal, a teljes fordulóban kerestük ugyanis önmagunkat. Talán a sok néző, vagy a múlt heti két vereség volt ilyen hatással a lányokra. Önbizalom nélkül, sok hibával játszottunk, amit ki is használt a Füzesabony. Egyetlen lány szerezte szinte az összes gólt ellenfelünknél, akit sehogy sem tudtunk levédekezni. Nem voltak lerohanásaink, rengeteg volt a technikai hibánk, a leejtett labdánk, és sok volt a kihagyott helyzetünk, így pedig egy viszonylag sima vereséget szenvedtünk. Ami a második meccset illeti, a Balassagyarmat ellen több szép dolgot csináltak a lányok, bár annyira azon sem játszottunk jól. Viszont voltak lerohanásaink és majdnem minden pozícióból veszélyesek voltunk a kapura. Nem volt erős napunk, de azért örülök, hogy volt egy kis sikerélményük a csajoknak a végén.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U12, Sterbinszky Amália régió, 5. forduló
Eszterházy SC I. – Salgótarjáni Strandépítők 35-1
Balassa SE Balassagyarmat – Eszterházy SC I. 8-9
Eszterházy SC II. – Fenstherm Kontakt-FSC 14-17
Balassa SE Balassagyarmat – Eszterházy SC II. 11-12


 

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC U9-es csapatának edzője: – Az idei első U9-es mérkőzések jó hangulatban, motiváltan teltek. Két szoros, és meglepően gólgazdag mérkőzést játszottunk. Vagyis az első annyira nem is volt szoros, végül 10-4-re nyertünk. A második találkozót 12-10 arányban vesztettük el. A lányok valamennyien nagy lelkesedéssel, és képzettségüknek megfelelő technikai színvonalon teljesítettek. A tornán kissé borzolta a kedélyeket, hogy gyakorlatilag csak Észak-magyarországi csapatok vetélkedtek Tiszaföldváron. Volt lenn körülbelül nyolc egri, egy füzesabonyi, meg egy salgótarjáni csapat. Azért, hogy egymással játsszanak, leutaztak ugye összesen közel háromszáz kilométert. A tornát ennek ellenére eredményesnek ítélem.

 

Mérkőzések:

Kisiskolás Bajnokság, U9, Sterbinszky Amália régió, 1. forduló
Eszterházy SC – Beszterce DSE
Katex 98 FSC II. – Eszterházy SC
Ennél a korosztálynál nem írnak még eredményeket!

 

 

Fenyves Balázs, 2018.12.04.