Az utolsó lépés hiányzik

Behúzta Kispest elleni rangadóját az Eszterházy KESC felnőtt csapata, így két hét múlva, Nyíradonyban a bajnoki címért léphet pályára.


 

Fantasztikus hangulatban kezdődhetett el az NB I/B keleti csoportjának hétvégi egyik szuperrangadója, amelyen a listavezető Eszterházy KESC a hatodik helyezett Kispest NKK gárdáját látta vendégül. Az Eger Bulls szurkolói csoport által vezényelt közönség mellett fővárosi drukkerek is érkeztek a találkozóra, szóval tényleg ragyogó atmoszféra uralkodott a Leányka úton.

Nem kis jelentősége volt a mérkőzésnek, minthogy tartani tudja kétpontos előnyét a házigazda, hiszen a második Szeged KKSE nyolcgólos diadalt aratott a harmadik Szent István OTP otthonában, amivel az is eldőlt, hogy ezen a hétvégén még biztosan nem ünnepelhetnek bajnoki címet az egyetemisták.

Ahhoz ugyanakkor, hogy továbbra is saját kezében tartsa sorsát az EKESC, semmiképp sem volt szabad vereséget szenvedni. Talán a tét, talán más miatt, de elég nehezen akartak belejönni a gólgyártásba a felek. Az első negyedóra után még mindig csak kilenc gólt láthatott a publikum, ami mindenképp a védelmeket dicsérte.

A vendégek folyamatosan veszélyes átlövéseikkel operáltak, ami nem igazán ízlett a hazaiaknak. Gyakorlatilag ezzel tudta meccsben tartani magát Béki Nagy Bertalan csapata, igaz, a mieink sem voltak igazán elemükben a támadójáték során.

Főleg a jobb szélen akadtak problémák, az egész héten lovaglóizom-húzódással bajlódó Bocsi Szonja négyből semmivel kezdett, és sajnos a második félidőben is több hibás lövés érkezett erről a posztról. Utóbbiak már annak az Iván Emesének a nevéhez fűződtek, aki másfél hónappal ezelőtt elszenvedett súlyos bokasérülése után, komoly meglepetésként lépett pályára.

A balkezes átlövő mellesleg fontos találatokkal járult hozzá az egriek mai teljesítményéhez, mint ahogyan mások is jó játékkal rukkoltak ki. Mindettől függetlenül, továbbra is nagyon szorosan alakult az összecsapás, amelynek huszonötödik percében először vezettek a kispestiek (9-10). A félidőben ennek ellenére is döntetlen állást jegyezhettünk.

Fordulás után nagyot robbantottak a hazaiak, és a negyvenedik minutumban első ízben mentek el hárommal. Elég kaotikus percek következtek ekkor, kiállítások itt is, ott is, kimaradt büntető egri oldalon, mégis, úgy nézett ki, az egyetemisták jönnek ki jól a forgatagból.

A végjáték már közte néggyel indult, és egy szituációtól eltekintve, amikor a piros-feketék két gólra közelítettek, tökéletesen kontrollálni tudták a meccset a lányok. Az utolsó percekben már ünnepelhetett a közönség, elvégre is kedvenceik újabb fontos rangadót húztak be.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a két hét múlva esedékes nyíradonyi utolsó mérkőzés alkalmával már csak egyetlen pontocskára lesz szükség ahhoz, hogy az Eszterházy KESC beteljesítse legnagyobb álmát, a bajnoki cím elérését.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Egy nagyon jó csapatot győztünk le, ami komoly fegyvertény. Azt hiszem, hogyha valaki azt mondja nekünk a nyár közepén, hogy oda-vissza meg fogjuk tudni verni a Kispestet, lehet, hogy megmosolyogjuk. Nagyot küzdöttek a lányok, keményen védekeztek, de hogyha higgadtabbak tudtunk volna lenni, akkor korábban is lezárhattuk volna a mérkőzést. Így viszont folyamatosan visszaengedtük ellenfelünket, de így is nagyon örülünk a győzelemnek. Az előttünk álló két hetes bajnoki szünet a lehető legjobbkor jön, ezalatt pedig szeretnénk kellőképpen felkészülni az utolsó feladatunkra, mert most már a bajnoki címért fogunk pályára lépni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 25. forduló
Eszterházy KESC – Kispest NKK 25-22 (11-11)
Eger, Eszterházy-csarnok, 300 néző.
V.: Ónodi E., Őri E.
EKESC: GYŐRFFY – MOLNÁR N. 2, BOCSI, BUZSÁKI 4, HANCZVIKKEL 2, KOBELA 1, SÁRI 8 (4). Cs.: LEINER – PETROVICS 4, IVÁN E. 4. Edző: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 6/4. ill. 1/1.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 4-3, 18. p.: 6-5, 24. p.: 9-9, 36. p.: 13-12, 42. p.: 17-13, 48. p.: 20-16, 54. p.: 22-18.

 

A 25. forduló további eredményei:

Szent István OTP – PC Trade Szeged KKSE 27-35
Hajdúnánás SK – Kézilabda Szeged SE 31-29
Gödi SE – Nyíradony VVTK 45-28
Gyömrő VSK – Pénzügyőr SE 25-41
NKK Balmazújváros – Hódmezővásárhelyi LKC 25-17
Szentendrei NKE – Orosházi NKC 30-28

 

 

Fenyves Balázs, 2018.05.05.
(FOTO: Kakuk Dániel)