Az utolsó másodperc döntött

Többször is eldönthette volna Göd elleni szezonnyitóját, de a lényeg, hogy győzelemmel nyitott a Harsányi Kálmán vezette ifjúsági csapat.


 

A felnőtt csapat egygólos győzelmét követően, az Eszterházy SC legidősebb utánpótlás együttese is hasonlóan járt a Gödi SE elleni szezonnyitón. Az U19-es másodosztályú bajnokság idei első fordulója komoly izgalmakat hozott, ám örömteli, hogy rögtön elsőre sikerült itthon tartani a két pontot.

– Hiába, hogy rettentő sok az új lány, és fiatalnak számítunk ebben a korosztályban, mind a heti edzésmunka, mind az egész felkészülésünk ígéretes és előremutató volt – értékelt első alkalommal ifjúsági edzőként, a sok év után Lakatos Lászlótól megörökölt poszton debütáló Harsányi Kálmán, az egri gárda trénere.

– Sajnos ebből a mai napra nem sikerült átmenteni túl sok mindent, görcsösen, sok hibával, vontatott tempóban játszottunk magunkhoz képest. Talán izgultunk, talán csak nem volt jó napunk, de nem sikerült olyan sebességre váltanunk, amit lelkes ellenfelünk ne tudott volna lekövetni. A bántóan sok egyéni és váltási hiba védekezésben és a támadásban elkövetett számtalan technika hiba miatt, egy végig szoros, küzdős, izgalmas, brusztos mérkőzést játszottunk. A véghajrához érve, úgy érzem, négy-öt labdánk is lett volna lezárni a mérkőzést, mindhiába. Az utolsó percben ellenfelünk támadhatott egygólos előnyünknél, majd hat másodperccel a találkozó vége előtt kiegyenlített. Ekkor azonnal időt kértem, de sajnos a zsűriasztalnál nem állították meg az órát, és csupán négy másodpercre lett visszatekerve. Ennyi idő alatt már csak egy rémegyszerű keresztmozgásra volt időnk, amely során Barta Adelinda és Tóth Szabina közül előbbi lőtt egy sorsdöntő gólt 59:59-nél, amivel sikerült itthon tartani a pontokat. Kalcsó Lucának fontos védései voltak a kapuban, de Soltó Julcsi és Barta Adi is eredményes napot zárt. Nagy volt az öröm a mérkőzés után, aki volt már hasonló helyzetben, pontosan tudja, ilyenkor mekkora kő esik le mindenki szívéről. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy bár még mindig csak ismerkedek ezekkel a lányokkal, ennél azért sokkal ügyesebbek.


 

Eredmény:

Leány U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 1. forduló
Eszterházy SC – Gödi SE 34-33 (18-19)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 8, Barta Adelinda 7, Kocsmár Orsolya 5, Barta Zsófi 4, Szabó Hortenzia, Kóczián Eszter, Kapusi Vivien, Tóth Szabina, Lászlófi Szófia 2-2.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Kézilabda Szeged SE – Kazincbarcikai KSE 29-45
Kiskunhalasi UKSC – Rákosmenti KSK 27-26
FKSE-Algyő – Hódmezővásárhelyi LKC 31-20
ENUSE – Szeghalmi NKC 16-38

 

 

Fenyves Balázs, 2022.09.05.