Az utolsó perc döntött


Az előző hétvégi vereség után úgy készült az Eszterházy KESC felnőtt alakulata, hogy idegenben javít, és győztesen tér haza Hajdúnánásról. Az ellenfelet egy jó erőkből álló társaság jelentette, amellyel szemben nehéz mérkőzésre lehetett számítani.

Sajnos már az első percektől görcsösen kézilabdáztak a mieink, és ez a fajta rossz teljesítmény végig jellemző is volt az első félidőre. Az idő közben megérkező Eger Bulls szurkolói csoport hatása adott egy kis erőt a csapatnak, de így is nagyon mélyen voltak a lányok.

Nagyon sok volt a technikai hiba, az eladott labda, a pontatlanság, és még a kapusteljesítmény is átlag alatti szintet hozott. A szünetre így is „csak” három találattal vezetett a házigazda, de mindenki tudta, a fordításhoz teljesen máshogyan kell kijönni az öltözőből.

Fogadkoztak is a lányok, hogy majd a fordulás után jobb lesz, de mégis pocsékul sikerült az újrakezdés. Ahelyett, hogy faragtak volna hátrányukon az egyetemisták, még nagyobb bajba kerültek, mínusz hatnál pedig az addigi legnagyobb mélységet tapasztalhattuk.

Ezért is ért mindenkit váratlanul, hogy egy pillanat alatt, mondhatni varázsütésre minden megváltozott. Elsősorban Petrovics Gerda remek játékának köszönhetően, elől és hátul is elkezdtek úgy működni a dolgok, ahogyan kell, ez pedig sorozatban szerzett öt egri gólt eredményezett.

Ebben a pillanatban egy új mérkőzés kezdődött. Az ötvenkettedik percben végre sikerült megfordítani az állást, de a lélektani előnyt mégsem tudták meglovagolni Kobela Tamaráék, mert ki tudott egyenlíteni a Hajdúnánás. Mégis jobban sült el a végjáték vendég szempontból.

Az utolsó minutum 27-27-nél kezdődött, Debre Viktor pedig kikérte utolsó idejét. A megbeszélt játék végén Nyakó Rozália bombázott hatalmas gólt a rivális hálójába, amivel ismét megvolt az előny. Amiért ráadásul a nagyon fontos találat tíz másodperccel a vége előtt esett, már csak nagyon keveset kellett kihúzni.

A hazaiak természetesen minden idegszálukkal azon dolgoztak, hogy a kevés idő ellenére is megmentsenek legalább egy pontot, de egy rossz játék után Bocsi Szonja önfeláldozó módon vetette rá magát a labdára, és így végül leperegtek a hátralévő másodpercek.

Összességében elmondhatjuk, hogy megint két arcát láthattuk az EKESC-nek, de mivel a lányok a találkozó második részében nyújtották a jobb produkciót, győztesen hagyhatták el a csarnokot, értékes győzelmet szerezve ezzel.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Érdekes módon akkor kezdtünk el jól játszani, amikor az ellenfél elment hat góllal, amikor ott volt a torkunkon a kés. A végén azt kell mondanom, szerencsével nyertük meg a meccset, de mindenképp megérdemelten, és ahogyan szokás mondani, a győzelmet nem kell magyarázni. Fontos két pontot szereztünk, szóval elégedetten utazhatunk haza, a szurkolóinknak pedig ezúton is köszönjük, hogy elkísértek minket és végig buzdították a csapatot.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 7. forduló
Hajdúnánás SK – Eszterházy KESC 27-28 (16-13)
Hajdúnánás, 200 néző.
V.: Rontó Á., Szanyi P.
EKESC: Győrffy – Bocsi 2, Iván E. 3, PETROVICS 7, Sári 9 (3), Hanczvikkel 1, Buzsáki 3. Cs.: Leiner – Molnár N. 1, Kovács F., Kobela 1, Nyakó 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 6/4. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 4 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-2, 12. p.: 6-5, 18. p.: 11-6, 24. p.: 14-10, 36. p.: 19-14, 42. p.:20-18, 48. p.: 24-22, 54. p.: 25-26.

A 7. forduló további párosításai:

PC Trade Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 31-22
Pénzügyőr SE – Nyíradony VVTK 36-29
Szent István OTP – Kispest NKK 29-28
Gyömrő VSK – NKK Balmazújváros 25-35
Kézilabda Szeged SE – Orosházi NKC 28-30
Szentendrei NKE – Gödi SE 21-28

Fenyves Balázs, 2017.10.28.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)

Start a Conversation