BAJNOKCSAPAT!!!

Az izgalmasra sikeredett első félidő után, nem adott esélyt nyíradonyi ellenfelének az Eszterházy KESC felnőtt csapata, amely társaság hat év után ismét felért az NB I/B csúcsára.


 

Megszállták a nyíradonyi sportcsarnokot az egri szurkolók szombat délután, ami nem csoda, bajnoki címet akart ünnepelni a nép. Az apropót emellett az Eszterházy KESC felnőtt együttesének utolsó idénybeli fellépése jelentette, amelyen egy pontot még mindenkép össze kellett szedni az álmok teljesüléséhez.

Így kezdődött az NB I/B keleti csoportjának utolsó fordulós mérkőzése, illetve kissé görcsös vendég játékkal. Rögtön a házigazda szerzett vezetést, amire ugyan még egyből jött az egri válasz, de ezt követően, elég sokáig nem lehettünk boldogak.

Támadásban egészen pontatlanul kezdtek az egyetemisták, leginkább a két szélről érkező lövésekkel adódtak komoly gondok. Igazság szerint, már ekkor is jól védett a hazai portás, Varga Nóra, aminek következményeként a tizenötödik perce hárommal léptek meg Köstner Vilmos tanítványai (7-4).

A válság tovább nőtt, amikor öt minutummal később, 10-6-ot mutatott a tábla, naná, hogy jött rögtön Debre Viktor időkérése. Ebben a pillanatban sokan a szívükhöz kaphattak, és felderenghetett a két évvel ezelőtt elveszített bajnoki cím emléke, szerencsére azonban a legfontosabb személyek nem ijedtek meg, maguk az EKESC-játékosok.

Az egyperces játékmegszakítás meg is tette a magáét. Ehhez feltétlenül kellett az, hogy a több védéssel kezdő, ám utána kicsit elbizonytalanodó Győrffy Alexandra helyett Leiner Bernadett állt a kapuba, aki innentől kezdve elképesztő hatékonysággal tornázta ki a labdákat.

A szünetig hátralévő időben mindössze egyetlen találatot kapott így a vendég gárda, ellenben lőtt hatot. Kobela Tamara huszonhatodik percben érkezett lövésével per pillanat ismét bajnoknak érezhették magukat a lányok (10-10), majd egy támadással később, Iván Emese jóvoltából első ízben vezetett a meccsen a listavezető.

Fordulás után is érezhető volt, amennyiben hamar el tud húzni ellenfelétől Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, idő előtt el lehet dönteni a találkozó sorsát. A jó folytatás nem is maradt el, kis idő múltán pedig sikerült is leszakítani a Nyíradonyt.

Az önmagához képest felettébb gyengén kezdő, négy lövésből négyet rontó Buzsáki Nikolett nagyon mélyről szedte össze magát, a második játékrészben pedig fantasztikus gólokat lőtt a bal szélről. Az egyik ilyen tizenegy minutummal a vége előtt érkezett, ekkor vezetett először néggyel az EKESC, ami odáig a meccs legnagyobb különbségét jelentette.

Innentől kezdve aztán nem volt megállj! Az utolsó tíz perc valóságos örömjátékot hozott, ami egészen a plusz kilences differenciáig vezetett. A legvégén már mindenki pályára léphetett, így többek között az a Molnár Nikolett, Kovács Fanni kettős is, akik utolsó meccsüket játszották egri színekben, nem mellékesen pedig gólokkal búcsúztak.

A legvégére nem maradt más hátra, mint az ünneplés. Története során ezzel második alkalommal nyerte meg az NB I/B keleti csoportját az Eszterházy KESC felnőtt csapata, ami automatikus feljutást is jelent egyben az első osztályba. Hogy aztán, jövőre lesz-e élvonal, avagy sem, azt az illetékesek eldöntik. Ezek a napok viszont most az ünneplésé kell, hogy legyenek, hiszen hatalmas tettet vittek véghez a lányok!

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Azt gondolom, hogyha nyáron valaki azt mondja nekem, hogy meg fogjuk nyerni a bajnokságot, valószínűleg nem hiszem el neki. Rengeteg munkát tettek bele a lányok ebbe a bajnoki címbe, és megmondom őszintén, meg is érdemelték, hogy az első helyen végezzenek. Kicsit dadogósan kezdtük el a találkozót, de szerencsére még az első félidő második felében sikerült magunkra találni. Nagy elszántsággal játszottak a lányok, és fordulás után már tényleg minden rendben volt. Nagyon nagy élmény nekem is ez a bajnoki cím, és hát, ahogyan szokás mondani, minden győzelem annyit ér, amennyire meg van ünnepelve…


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 26. forduló
Nyíradony VVTK – Eszterházy KESC 19-28 (11-12)
Nyíradony, 300 néző.
V.: Medve R., Tarnavölgyi G.
EKESC: GYŐRFFY – MOLNÁR N. 1, BOCSI 1, KOBELA 4, HANCZVIKKEL 1, BUZSÁKI 5, SÁRI 7 (3). Cs.: LEINER – PETROVICS 5, IVÁN E. 2, KOVÁCS F. 1, MUHARI, NAGY E., MAJOROS 1, SEPSI. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/1. ill. 3/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 5-3, 18. p.: 7-6, 24. p.: 10-8, 36. p.: 11-13, 42. p.: 13-17, 48. p.: 15-20, 54. p.: 16-23.

 

A 26. forduló további eredményei:

Kézilabda Szeged SE – Szentendrei NKE 27-32
Kispest NKK – Gyömrő VSK 38-22
Orosházi NKC – NKK Balmazújváros 30-25
Pénzügyőr SE – Szent István OTP 30-33
Hódmezővásárhelyi LKC – Gödi SE 29-32
PC Trade Szeged KKSE – Hajdúnánás SK 38-28

 

 

Fenyves Balázs, 2018.05.19.
(FOTO: Szántó György)