Balmazújváros után, FTC előtt

A Békéscsaba-meccs hőse, Bernát Dorina az elmúlt időszakban egyre több játéklehetőséghez jut, ráadásul a balkezes jobbszélső úgy néz ki, meg is hálálja a bizalmat.


 

– Kéthetes bajnoki szünet után folytatódik a szezon, méghozzá hatból hatos mérleggel. Most, hogy az őszi szezon felénél járunk, el lehet mondani, hogy pontosan úgy indult az évad, ahogyan azt előzetesen elterveztétek?

– Igen, minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, és egyelőre úgy is haladunk az úton – válaszolt portálunknak az Eszterházy SC jobbszélsője, Bernát Dorina. – Szerintem, nagyon jó formában vagyunk, és ez abból is látszik, hogy eddig az összes bajnoki meccsünket sikerült megnyernünk.

– Nem csak a bajnokságban álltok jól, hiszen például múlt héten a Magyar Kupában is sikerült továbbjutni. Nem is akárhogyan! Te, mint a siker egyik főszereplője, hogyan élted meg azt a találkozót?

– Azt azért szeretném leszögezni, hogy nem csak rajtam múlott az a meccs, hanem a többieken is. Mindenkinek hozzá kellett tennie ahhoz, hogy ez legyen a vége, de való igaz, nagyon jól sikerült a befejezés, nem csak a csapat, hanem az én szempontomból is. Örültem neki, hogy kezdőként kaptam lehetőséget egy élvonalbeli gárdával szemben, és a későbbiekben is sok időt tölthettem a pályán. Külön habot jelentett a tortán, hogy gólokat tudtam szerezni, az utolsó másodpercekben történteket pedig aligha fogom elfelejteni.

– Az utolsó másodpercekben szerzett, továbbjutást érő találatod után „felrobbant” az internet, mivel több tízezren tekintették meg a gólt. Sokan megtaláltak a gratulációval?

– Az biztos, hogy azóta egy kicsit úgy érzem, mintha megfordult volna velem a világ, nagyon sokan írtak nekem, de mint mondtam, ez nem csak az én érdemem. Rendben van, hogy én lőttem az utolsó gólt, az is, hogy nem volt hétköznapi annak története sem, de hogyha előtte nem játszik így a csapat, nem tudunk a végéig tapadni a Békéscsabára, akkor igazából teljesen mindegy lett volna, hogy az az utolsó lövés bemegy-e vagy sem.

– A kupasikeren tovább lépve, ezen a héten már egy Szent István SE elleni Ligakupa-mérkőzés szerepelt a programban, és a látott felállások ellenére, egy meglepően jó meccset játszottatok. Meglepődtél, hogy mindezek tükrében is ilyen jól ment a játék?

– Én nagyon meglepődtem rajta, mert, ahogyan te is fogalmaztál, tényleg felforgatott felállásban léptünk pályára, már rögtön a kezdéstől fogva. Annak is nagyon örültem, hogy mindenki játszani tudott, főleg annak, hogy nyertünk is. A jó játék mellett azért a sok technikai hibánk mellett sem szabad elmenni szó nélkül, főleg az első félidőben, de szerencsére sikerült ezeket a folytatásra kijavítanunk, és így egy magabiztos győzelem lett a vége.

– Az utóbbi időszakban egyre több lehetőséget kaptál te magad is. Úgy érzed, hogy most jött el a te időd?

– Minden esetben nagyon örülök a megkapott játéklehetőségnek, és próbálok is vele mindig élni. Úgy gondolom, hogyha nincs bérelt helyed a kezdőcsapatban, akkor minden apró lehetőséget meg kell ragadnod, hogy bebizonyítsd, helyed van a pályán. Tényleg jó érzés, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt tudok nyújtani, remélem, a szakvezetés is így értékeli a játékomat, és ez a további szereplésemre is hatással lesz.

– Legközelebb mindjárt a Fradi ellen. Mit vársz a hétvégi bajnokitól?

– Egyértelműen teljesen más összecsapást, mint az eddigiek. Pontosan azért, mert a Fradi U19-es csapata egy fiatal társaságot jelent, nagyon gyors kézilabdára számítok vasárnapi vendéglátónktól, illetve arra, hogy megmutassa, mit is tud. Az FTC fiataljainak ez a bajnokság egy olyan lehetőség, amely során a felnőtt mezőnyben tudják megmutatni magukat, és bizonyítani az első osztályú csapatuk szakvezetésének, hogy a jövőben akár rájuk is lehet számítani magasabb szinten. Arról nem is beszélve, hogy mi ugyebár listavezetőként érkezünk a fővárosba, szóval biztosan keményen meg kell majd dolgoznunk a két pontért.

– Hogyha a találkozó könnyebb pontjait, illetve nehézségeit nézzük, akkor mit tudnál róluk elmondani?

– Igazából az lesz a nehézsége, ami az előnye is számunkra, mert azáltal, hogy telis tele fiatal játékosokból álló ellenfél lesz a riválisunk, a fiatal lendület mellett megjelenhet a rutintalanság is. Gyors játékra, sokat cselező hazaiakra számítok, amire nekünk is fel kell készülnünk. Nekünk a rutinunkból kiindulva kell ezt a meccset megnyerni, ki kell használnunk a hibájukat, és akkor úgy gondolom, nem szabadna borulnia a papírformának.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, 6. forduló
Eszterházy SC – NKK Balmazújváros 28-17

A 7. forduló mérkőzése:
FTC U19 (5.) – Eszterházy SC (1.)
Budapest, Elek Gyula Aréna, november 10., vasárnap, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.08.
(FOTO: Kakuk Dániel + Szántó György, archív)