Beértük a NEKA-t!

Őrült meccsen, mínusz ötről fordítva, pontosztozkodás a Kozármisleny elleni rangadón.


 

Habár már több alkalommal is kijelentettük, nem szabad mással foglalkozni, csak a saját feladatokkal, ennek ellenére futótűzként söpört végig a Leányka úton a hír, az Algyő ismét szívességet tett az Eszterházy SC-nek, és a hazai mérkőzése után, idegenben is legyőzte a NEKA-t. Mindez azt jelentette, hogy váratlanul új tét jelent meg a mieink Kozármisleny SE elleni összecsapása előtt, egy péntek esti győzelem ugyanis már előzést, és pillanatnyilag feljutó, második helyet ért volna.

A tényleg rendkívüli meglepetésként érkező hír ugyanakkor akkor érhet valamit, hogyha nem ront ma este a házigazda. Így indult a találkozó hazai részről, és tudták is jól a lányok, ezen a napon minden erejüket össze kell szedni, hogy élni tudjanak a felkínált lehetőséggel. Fogadkozott egyébként mindenki, mert egy hete a Szent István SE elleni győzelem alkalmával mindenről beszélhettünk, csak éppen jó teljesítményről nem, a kezdésnél így kíváncsian vártuk, sikerül-e javítani.

Az első percekben nyilvánvalóan még nem lehetett messzemenő következtetéseket levonni, az viszont biztos, hogy támadásban nagyon régen nem kezdett olyan jól az ESC, mint ma. Az első négy egri attak egyaránt góllal ért véget, a remek sorozatot pedig egy már-már megszokott kimaradt büntető eredményezte. A legnagyobb különbséget ekkoriban 3-1-nél jegyezhettük fel, amiért viszont a folytatásban egy kicsit alábbhagyott a lendület, nem sikerült tovább növelni a fórt.

A korábbi meccsekhez képest, annyiban változott a helyzet, hogy amíg elől jól indult a meccs, addig hátul annyira nem. A kapuban ezúttal Leiner Bernadett kezdett, akinek tíz perc jutott, majd érkezett Nagy Éva, vele kapcsolatosan pedig azt kell megemlíteni, hogy szerdán edzett először a héten, amiért korábban betegséggel bajlódott.

Előbb-utóbb szerencsére sikerült megszilárdítani a hátsó alakzatot, viszont, ami aggodalommal tölthetett el minket, az az, hogy a támadójáték nagyon passzívvá, és erőtlenné vált. Kevés találat esett így az első félidőben, viszont, amikor Leitner Dorina góljával 7-10 állt a táblán, egyértelműen kútba került a házigazda. Mégsem lett ennél nagyobb baj a szünetig, sőt, Lengyel Eszter két egészpályás lerohanása után már egálnál tartottunk. Őrült meccs volt, nagy irammal, és komoly párharcokkal, ezért a szünetre kialakult egál igazságosnak volt nevezhető.

Egri szempontból jól zárult az első játékrész, mégsem kezdődött jól a második. Ismét jött a hatástalan támadójáték, ezzel együtt pedig a háromgólos hátrány, kezdhetett így újra felzárkózni az Eger. A Kozármisleny nagyon kemény védekezést rakott össze erre a napra, és az egyetemistáknak ez szemmel láthatóan nem tetszett, valamit mégis tenni kellett.

Nem a számunkra kedvező fogatókönyv következett be a következő periódusban, ahelyett legalábbis, hogy csökkentette volna a különbséget az ESC, minden korábbinál nagyobbra nőtt. Közelítve a félidő feléhez már mínusz ötnél jártunk (12-17), és továbbra sem nagyon akart látszani a fény az alagút végén.

Ebben a szezonban azonban nagyon nagy küzdő az egri csapat, így természetesen megint nem adta fel egy pillanatra sem. A váratlan húzást ezúttal a védekezés hozta meg, két embert teljesen szorosan vett ki a játékból Zsadányi Sándor társulata, és úgy tűnt, a lábmunka, valamint a bravúrt bravúrra halmozó Nagy Éva együttesen megtalálja a megoldást. A feljavuló hátsó alakzattal együtt egy pillanat alatt megjöttek a gólok is, így mínusz ötről ismét teljesen nyílt lett az ütközet (17-18).

Lassan megérkeztünk a hajrához, és rendkívül fontos volt, hogy sikerüljön az egyenlítés. Ez a tett Kiser Pannának jött össze, és ekkor még mindig hátra volt nyolc minutum. Innentől kezdve tényleg kiváló esélyek kínálkoztak a győzelem kiharcolásához, pláne, hogy 3-1-es állás után 21-19-nél először sikerült elmenni kettővel.

Elképesztő fordulatot láthatott az ünnepnap ellenére nem is olyan rossz számú, és annál hangosabb két szurkolótábor, hiszen megint a sírból jött vissza az Eszterházy SC. Az utolsó percekben mégis kicsúszott a siker a kezekből, és végül döntetlen eredmény került a jegyzőkönyvbe. Ez egyébiránt a mérkőzés összeképét nézve, reálisnak mondható, mindkét együttes sokat tett a két pontért, és egyik sem érdemelte volna meg, hogy ne kapjon semmit. Az egy ponttal pedig a mieinknek sikerült beérniük a NEKA-t, ezért alapvetően egy ilyen meccs után most arra kell gondolni, hogy reggel, ha valaki azt mondja, hogy pontszámban ugyanúgy áll a második helyért küzdő két csapat, és még nem is közelít a negyedik Kozármisleny, azt alighanem sokan aláírtuk volna.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Az eredménnyel nincs bajom, mert egy nagyon jól felkészített kozármislenyi csapat állt velünk szemben, amely igazi kihívást jelentett számunkra. Sokkal inkább vagyok csalódott amiatt, hogy a belső embereink egyszerűen nem vállalták magukra a felelősséget. Nagyon kevés gól született ezekről a posztokról, amit a folytatásban orvosolnunk kell. Még egyszer mondom, nem rossz eredmény ez a döntetlen, különösen, ahogyan alakult a találkozó, azt pedig úgyis tudjuk, hogy a feljutáshoz meg kell vernünk a NEKA-t, amihez viszont sokkal jobb támadójáték szükségeltetik.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, rájátszás, felsőház, 6. forduló
Eszterházy SC – Kozármisleny SE 23-23 (11-11)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Őri E., Pozdena E.
ESC: Leiner – Kuti 1, Szeberényi 5 (3), Bató 1, Alaxai 4, Györfi 2, Lengyel E. 6 (1). Cs.: Nagy É. – Pankotai 1, Kiser 1, Bernát D. 2. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 7/4. ill. 4/3.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 12. p.: 4-6, 18. p.: 6-7, 24. p.: 7-10, 36. p.: 12-13, 42. p.: 13-17, 48. p.: 17-19, 54. p.: 19-19.

 

A 6. forduló további eredményei:

NEKA – Levendula Hotel Algyő 26-30
Pénzügyőr SE – Oxxo Energy Orosházi NKC 30-27
Szent István SE – Békéscsabai ENKSE 24-32
Komárom VSE – FTC U19 26-33

 

 

Fenyves Balázs, 2022.04.15.
(FOTO: Szepesi Áron)