Behúzva a berettyói csata

Második sikerét egy hatgólos idegenbeli győzelem jelentette Harsányi Kálmán serdülőinek.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Berettyóújfalun folytatódott számunkra a bajnokság, ahol az eddig két nagyon magabiztos győzelemmel kezdő hazai csapat fogadott minket. Bár korábban még nem találkoztunk egymással, ellenfelünk eredményei alapján nem számítottunk könnyű meccsre. Jól működő nyitott védekezéssel és Kalcsó Luca látványos védéseivel kezdtünk hátul, valamint rengeteg kihagyott helyzettel elől. 4-4 után védekezést váltottunk, kicsit higgadtabbak voltunk a befejezéseknél, így sikerült három-négy góllal ellépnünk. Főleg a jól működő védekezésnek köszönhetően, 13-9-ről kezdhettük a második félidőt.

Ezt a játékrészt már egyértelműen mi kezdtük jobban, pár perc után már hét találat is volt a csapatok között. Sajnos a félidő közepét elrontottuk, a berettyóújfaluiaknak rendre sikerült áttörniük a védelmünkön, és sok buta technikai hibánk volt a mérkőzésnek ebben a szakaszában. Fokozatosan csökkentették a különbséget, volt, hogy már csak két gól választotta el a két csapatot egymástól. Szerencsére a lányok észlelték a bajt, a hajrára megint sikerült sebességet váltaniuk és koncentráltabban védekezniük. A 32-26-os győzelem igazi csapatmunka volt, mindenki kivette belőle a részét. Izgalmas, harcos, jó meccset játszottunk. Úgy érzem, jobban akartuk és többet tettünk a sikerért. Büszke vagyok a csapatra.


 

Eredmény:

III. osztály, E-csoport, 3. forduló
Berettyó Munkás SE – Eszterházy SC 26-32
Egri gólszerzők: Keller Petra 10, Viszokai Viktória 9, Kocsmár Orsolya 7, Barta Zsófi, Tóth Szabina, Soltó Julianna, Bartók Réka, Montvai Dóra, Nagy Kincső 1-1.

 

A 3. forduló további eredményei:

Kalmár DSE – Gyöngyösi KK 26-44
Nyíradony VVTK – Tokaji DSE 14-21
Mezőkövesdi KC – Debreceni SI 24-31

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.07.