Behúzva a serdülő rangadó

Visszavágott ötgólos, egyetlen őszi vereségéért a Harsányi-csapat, amely így tovább szilárdította vezető helyét a tabellán.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Kulcsfontosságú mérkőzéssel folytatódott számunkra a bajnokság, hiszen azt a Borsodi Sport Klub II-őt fogadtuk, amely társaság közvetlenül mögöttünk állt a forduló előtt. Sajnos ősszel Alsózsolcán ötgólos vereséget szenvedtünk, de végig azt éreztem, hogy ez ma inkább motiválta, mintsem visszavetette a lányokat. Már a mérkőzés elején, az ötödik percben 2-2-es állásnál nagyon jól összeállt a védekezésünk és, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, egy-egy jó védekezés után jöttek a könnyű gólok, aminek hála, komolyabb különbséget tudtunk kialakítani a szünetre.

A 16-7-es első félidő után a támadójátékunk kicsit akadozni kezdett, a sebességünk visszaesett, látszott, hogy az első félidő sokat kivett a csajokból, ám a védekezésünk továbbra sem nézett ki rosszul. Végig kontrolláltuk a találkozót, végül magabiztos 26-20-as győzelmet arattunk. Zákányi Blanka a találkozón ellenállhatatlanul játszott, de Ficzere Ági is bőven kivette a részét a góllövésből, ugyanakkor fontosnak tartom elmondani, hogy ezt a meccset nem elöl, hanem hátul nyertük meg. A védekezésünk nagyon imponáló volt, ebből pedig mindenki kivette a részét. Az egész csapatra büszke vagyok, értékes és fontos győzelmet arattunk.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 12. forduló
Eszterházy SC – Borsodi Sport Klub II. 26-20 (16-7)
Egri gólszerzők: Ficzere Ágnes 8, Zákányi Blanka 7, Szendrődi Lili, Fodor Ivett 3-3, Mezei Kitti, Viszokai Viktória, Bartók Réka, Tóth Szabina, Lénárt Emese 1-1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Gyöngyösi KK – Borsodi Sport Klub I. 36-14
Szerencs VSE – Bőcs KSC 31-13
Szalézi DSE Kazincbarcika – Miskolci VSC 23-24

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.16.