Beragadt rajt az ifiknél

A rossz kezdés, a gyenge védekezés, és az erős óbudai ellenfél együttesen túl soknak bizonyult az eredményes szezonkezdéshez.


 

Nem sikerült jól a bajnoki bemutatkozás az Eszterházy SC ifjúsági együttesének, ugyanis a másodosztályú pontvadászat első fordulójában nyolcgólos vereséget szenvedett hazai környezetben a vendég Óbudai KSI-től. – Sok hiányzóval vártuk a bajnoki rajtot egy eddig ismeretlen ellenféllel szemben – kezdte a szezon első értékelését Lakatos László, az egriek edzője.

– Az óbudai csapat eddig a nyugati csoportban és a harmadosztályú felnőtt bajnokságban szerepelt. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen beragadtunk a rajtgépbe. Védekezésünk az egész találkozón nem érte el azt a szintet, amivel egy ilyen jó felépítésű és technikai tudású csapatot legyőzhetünk. Az első félidőben az elején összeszedett hátrányt görgettük magunk előtt, az ötödik perctől azonban már kiegyenlítetté vált a játék. Próbáltunk közelebb jönni a vendégekhez, ám túl sok technikai hibát vétettünk.

A második játékrészben pontosan úgy kezdtünk, mint a találkozó elején, így nyílt az olló a vendégek javára. A kapussal szemben is sokat rontottunk, ezért nem tudtuk itthon tartani a bajnoki pontokat. Egy nagyon magas, jó felépítésű, és jól felkészített együttessel szemben maradtunk alul. Ettől függetlenül nagyra értékelem a csapatom mentalitását és küzdelmét a győzelemért. A vereséget elviselve, de emelt fővel kell továbbmennünk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 1. forduló
Eszterházy SC – Óbudai KSI 34-42 (16-20)
Eger, Eszterházy-csarnok.
V.: Miltényi L., Nagy D.
ESC: Barta K. – ZÁKÁNYI 7, TÓTH ABIGÉL 9, JURMANN 4, Romány, Csomós A. 3, Nagy E. Cs.: Lénárt E. 2, Dohány V., Kóczián 5, KOVÁCS D. 3, Losonczi A., Szabó H. 1. Edző: Lakatos László.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Kézilabda Szeged SE 38-32
Gödi SE – Tempo KSE 25-50
DKA – Debreceni Sportcentrum SI 35-20
DVSC Schaeffler II. – Szeghalmi NKC 35-37

 

 

Fenyves Balázs, 2021.09.20.
(FOTO: Balogh Tibor, archív)