Bravúrgyőzelem, vezetjük a bajnokságot!


A tabella állása alapján egyértelműen a fővárosban rendezték a forduló rangadóját az NB I/B keleti csoportjában, ahol a listavezető Kispest NKK a második Eszterházy KESC együttesét látta vendégül.

Nagy csatára volt kilátás már előzetesen is, hiszen a két társaság egyaránt tizennyolc-tizennyolc ponttal rendelkezett, a legfőbb kérdés tehát így egy hétvégével a félévzárót megelőzően az lehetett, ki lép hatalmasat az őszi bajnoki cím megszerzése felé.

Ahogyan Debre Viktor előzetesünkben fogalmazott, nagyon fontos volt, hogy összeálljon az egyetemisták védelme, ami rögtön a találkozó elején össze is jött. Kiválóan kezdték tehát a meccset a lányok, és mindjárt az első perctől irányításuk alá vették a játékot.

Nem esett ugyan túl sok gól, de az egriek támadásait ezúttal is Sári Barbara és Iván Emese vezették. Apropó Iván Emese! Eddig nem akartuk leírni, de a héten körülbelül két edzésen vett részt a kiváló balkezes játékos, a betegség ellenére mégis extrát teljesített szombat délután.

A két említett személyen kívül a többiek is nagyot alkottak, főleg a már említett hátsó alakzatban, a szünetig mindezt bizonyította is az a hat kapott gól, amit a tavaly még az élvonalban szereplő alakulat tudott szerezni a remeklő Győrffy Alexandrával szemben.

Fordulás után mindenképpen fontos volt, hogy a második félidei rajtot is hasonlóan kapják el az egriek, illetve, hogy ne hagyják átengedni ellenfelüknek az irányítást. Nos, ezt olyannyira sikerült elérni, hogy a folytatásban is állandósult a félidei különbség, öt találatnál közelebb pedig már egyáltalán nem engedte ellenfelét az EKESC.

Óriásit játszottak ezen a napon a lányok, és a teljes összkép alapján még csak megszorítani sem tudták őket vendéglátóik. A hajrában aztán a slusszpoén is meglett, Hanczvikkel Zsanett, Buzsáki Nikolett és Iván Emese góljaival plusz nyolcasra duzzadt a különbség, több minden pedig már nem is fért bele a rangadóba.

Végül így hatalmas fölénnyel húzta be zsinórban hatodik győzelmét az Eszterházy KESC, ami azt jelenti, hogy két ponttal meg is előzte kispesti riválisát, és egy fordulóval az ősz zárása előtt átvette a vezetést a tabellán.

Mestermérleg:

Debre Viktor:Hogyha szigorúan is nézzük a mai teljesítményünket, akkor is egyértelműen azt kell kijelenteni, hogy a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk, ezért teljesen megérdemelt a győzelmünk. Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az együttesről, kezdve a kapusteljesítménytől, egészen a támadások befejezéséig. Arra készültünk, hogy hátul nagyon masszívak leszünk és megpróbáljuk megakadályozni a hazaiak gyors indításait. Bevallom, én magam sem számítottam rá, hogy ennyire jól működik majd az egész. Már a meccs elején is remekül kezdtünk, alig engedtünk teret a kispestieknek, Győrffy Alexandra védéseivel pedig egyenesen az őrületbe kergettük ellenfelünket. A második félidőben is végig kontrolláltuk a találkozót, így elmaradtak az izgalmak. Nagyon értékes és fontos két pontot szereztünk, de nem foglalkozunk a tabella állásával, mert egy mérkőzés még hátra van az őszből.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 12. forduló
Kispest NKK – Eszterházy KESC 15-23 (6-12)
Budapest, Soroksári Sportcsarnok, 300 néző.
V.: Mizsák D., Schmidt O.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi 1, IVÁN E. 8, PETROVICS 3, SÁRI 6 (1), HANCVIKKEL 1, BUZSÁKI 4. Cs.: KOBELA, Molnár N. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/2. ill. 3/1.
Kiállítások (kétperces):16 perc, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 3-5, 18. p.: 4-8, 24. p.: 6-10, 36. p.: 8-14, 42. p.: 9-16, 48. p.: 11-17, 54. p.: 13-18.

A 12. forduló további párosításai:

Nyíradony VVTK – Gödi SE 23-32
PC Trade Szeged KKSE – Szent István OTP 29-24
Pénzügyőr SE – Gyömrő VSK 39-21
Hódmezővásárhelyi LKC – NKK Balmazújváros 25-22
Orosházi NKC – Szentendrei NKE 34-25
Kézilabda Szeged SE – Hajdúnánás SK 22-28

Fenyves Balázs, 2017.12.02.

Start a Conversation