Bravúros győzelem Gyöngyösön!

Harsányi Kálmán serdülői végig vezetve, ragyogó sikert arattak a megyei rivális otthonában.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Fontos mérkőzéssel folytatódott számunkra a bajnokság, hiszen az eddig hibátlanul listavezető Gyöngyös csapatánál vendégeskedtünk. Pár hete láttuk ellenfelünk egy mérkőzését, ez nagy segítséget jelentett a felkészüléshez. A lányok komoly elszántsággal és akarattal léptek pályára, és támadásról támadásra, folyamatosan sikerült megbontani a házigazda nyitott védekezését. Ugyan az első játékrészbe még bele-bele hibáztunk a befejezéseknél, de maga a játék már ekkor nagyon ígéretes volt. Mi diktáltuk a mérkőzés tempóját, sok párharcból jöttünk ki győztesen, és bár a védekezésben nem mindig értünk ki az átlövésekre, látszott, hogy ezeknél általában egy-egy fél lépés hiányzott. 4-4 után fokozatosan növeltük az előnyünket, és hiába próbált többször is védekezést váltani ellenfelünk, rendre jól reagáltunk erre. Végül ötgólos előnnyel mentünk a szünetre.

A második félidő elején erre sikerült rátennünk még egy lapáttal, összeállt a védekezésünk, a lendületünk pedig nem hagyott alább. Sok lefutásgólt lőttünk a meccs ezen periódusában. A mérkőzés utolsó negyede már nem rólunk szólt, sokat cseréltem, és a kispadról beszállóknak nem sikerült továbbvinniük azt a lendületet, ami a találkozó nagy részében a játékunkat jellemezte. Kicsit talán megint túlizgulták a dolgot, ettől függetlenül a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. Büszke vagyok a csajokra, jó csapatot vertek meg, de ami számomra ennél is fontosabb, nagyszerű játékkal. Ráadásul hat-hét játékos is nagyon jó napot fogott ki, és extra teljesítménnyel rukkolt elő.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 7. forduló
Gyöngyösi KK – Eszterházy SC 26-32 (13-18)
Egri gólszerzők: Ficzere Ágnes 9, Zákányi Blanka, Lénárt Emese 6-6, Szendrődi Lili 5, Fodor Ivett 3, Ficzere Melinda 2, Bartus Lili 1.

 

A 7. forduló további eredményei:

Borsodi Sport Klub I. – Borsodi Sport Klub II. 9-32
Szalézi DSE Kazincbarcika – Szerencs VSE 14-25
Miskolc VSC – Bőcs KSC

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.10.