Bravúrral nyitottak ifistáink

Százszázalékos csapat otthonában aratott fényes győzelmet Lakatos László együttese.


 

Több hónap szünet után, az előző héten kezdődött a bajnokság tavaszi szezonja az Eszterházy SC ifjúsági gárdájának, ráadásul a létező legnehezebb feladattal. Ezen apropóból a másodosztályú pontvadászat utolsó hibátlan alakulatához, az Óbudai KSI-hez utaztak az egriek, ahol nem várt sétagalopp a csapat tagjaira. – Nem a legjobb előjelekkel utaztunk el a listavezető óbudai társasághoz, amely mellesleg eddig hibátlan mutatókkal vezette a bajnokságot – kezdte az év első értékelését az ifjúsági csapat edzője, Lakatos László.

– Fodor Laura és Barta Adelinda térdét újra kellett műteni és már Fodor Ivett is túl van az operációján. A kórházi hírek mellé jött egy hidegzuhany, ugyanis Barta Kata a közelmúltban váratlanul bejelentette, hogy szögre akasztja a kapusmezt. Szinte egy hálóőrrel küzdöttük végig az egész őszi idényt, így nagyon kilátástalan helyzetbe kerültünk. A serdülőkorú Kovács Adriennek lett így lehetősége, hogy a tehetsége felszínre kerüljön. Visszatérve a mérkőzéshez, a csapaton nem látszott, hogy mi zajlott a háttérben. Nagy irammal indítottuk a meccset, hátul nyitott formációval és villámgyors támadásépítéssel. Jellemzően a hazaiak hosszan építették a támadásaikat, míg nekünk öt-tíz másodperc kellett a befejezéshez. A félidő utolsó harmadában elfáradtunk és volt egy kis hullámvölgyünk is, ezért háromgólos hátrányba kerültünk a félidőben.

Fordulás után két perc alatt kiegyenlítettünk, majd a negyvenötödik percig szorosan, de mindig hazai vezetéssel folyt a mérkőzés. Ekkor vettük át a vezetést, és az ötvenötödik minutumban már három góllal elléptünk. Nem volt izgalommentes a végjáték, ám Kovács Adrienn védésének és Zákányi Blanka bűntetőjének köszönhetően, kiharcoltuk a győzelmet. Természetesen ennél a győzelemnél az egész csapatot kiemelném, de nagyon elégedett voltam Lénárt Emese szélső játékával, valamint Kovács Adriennt is dicséret illeti a bemutatkozásért, aki ráadásul a végén nagyon fontos labdát védett. Kovács Dóra védekezésben nyújtott kiemelkedőt, Tóth Abigél támadásban és védekezésben is élen járt. Romány Kinga beálló játéka és gyors középkezdései nagyon kellettek a sikerhez. Jurmann Gréti okosan, ötletesen szervezte a játékot, és gólerősségével is kiemelkedett. A mérkőzés embere ezúttal a sebészi pontossággal lövő Zákányi Blanka volt, hiszen egymaga őrületbe kergette az ellenfél kapusait a bűntetőknél. Nagyon büszke vagyok a lányokra a hitükért, akaratukért, és küzdenitudásukért. Jó volt velük ma meccselni, remélem, lelkileg is segít rajtunk ez a győzelem.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 12. forduló
Óbudai KSI – Eszterházy SC 35-36 (19-16)
Budapest, Kerék utcai Általános Iskola, 10 néző.
V.: Gyimesi M., Kékesi K.
ESC: KOVÁCS A. – ZÁKÁNYI 12, TÓTH A. 4, ROMÁNY 6, JURMANN 7, CSOMÓS A. 1, NAGY E. 3. Cs.: LÉNÁRT E. 2, KOVÁCS D, DOHÁNY V. 1, KÓCZIÁN E., BARABÁS R., FICZERE Á., LOSONCZI A., SZABÓ S. Edző: Lakatos László.

 

A 12. forduló további eredményei:

FKSE Algyő – ENUSE
Tempo KSE – Gödi SE
Debreceni Sportcentrum SI – DKA
Kézilabda Szeged SE – Kazincbarcikai KSE
Szeghalmi NKC – DVSC Schaeffler II.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.02.15.