Címvédés, behúztuk a MEFOB-ot!

A Pécsi Tudományegyetemnek sem hagyott esélyt, ezzel idén is aranyérmet szerzett az Eszterházy Károly Egyetem.


 

Kedd este ott hagytuk abba, hogy két meccsen százegy találatot szerezve, imponáló gólkülönbség mellett, mondhatni tükörsimán jutott be a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) győri hatos döntőjének fináléjába az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) csapata.

A szerdai program már nem is igen tartogatott mást számunkra, minthogy kiszurkoljuk a címvédést, vagyis, hogy az előző esztendő után, a 2018/2019-es tanévben is az egri egyetemista lányok zárjanak aranyéremmel. Szerencsére nem is nagyon kellett sokat izgulni, hogy meg lesz-e a bajnoki cím, hiszen már a Pécsi Tudományegyetem elleni finálé első félidejében sikerült kisebbfajta erőt demonstrálni.

Sokat elárul az egriek védekezéséről, hogy harminc perc alatt mindössze nyolc gólt kaptak. A tíz bekapott találatnál kevesebb a csoportkör során sem jött össze, más kérdés, hogy elől tizennyolc eredményes támadásnak örülhettünk, aminél viszont tegnap csak jobb első etapokat láthattak a jelenlévők.

Ezzel együtt sem lehetett egy szavunk sem, tökéletesen kézben tartva a mérkőzést, magabiztos előnyt harcolt ki magának a társaság a szünetig. Fordulás után aztán elég gyorsan tudtára adta ellenfelének az EKE, hogy melyik együttes fog örülni a végén, így a folytatás egy teljesen egyértelmű összecsapást hozott.

Összességében ezen a meccsen is tizenhét góllal volt jobb az Eszterházy, mint döntőbeli riválisa, emiatt egyáltalán nem férhetett kétség afelől, ki is érdemelte meg az aranyérmeket. – Papírforma torna volt ez nekünk, és nagy gólkülönbségű győzelmeket is sikerült aratnunk, de úgy gondlom, kellőképpen komolyan vettük az egészet, és magabiztosan szereztük meg az első helyet – értékelt a döntőt követően a vezetőedző Debre Viktor.

– Sokkal többet nem is tudok, vagy akarok erről mondani, mert mi az NB I-ben játszottunk, a többiek meg alacsonyabb osztályból érkeztek. Egyébként annak ellenére is azt mondom, hogy nekünk így kellett teljesítenünk, hogy elég foghíjas kerettel mentünk bele a tornába, de akik itt voltak tőlünk, azok nagyon jó szintet képviseltek, és kihozták magukból a maximumot.


 

Eredmények:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, csoportkör

Eszterházy Károly Egyetem – Szegedi Tudományegyetem 57-29 (28-13)
Egri gólszerzők: Sári Barbara 15, Borbély Márta 12, Brettner Zsófia 8, Bernát Dorina 7, Buzsáki Nikolett 4, Pados Mónika, Kuti Bettina, Sepsi Réka 3-3, Bocsi Szonja 2.

Pécsi Tudományegyetem – Testnevelési Egyetem 23-23

Eszterházy Károly Egyetem – Károli Gáspár Református Egyetem 44-22 (21-13)
Egri gólszerzők: Borbély Márta 13, Brettner Zsófia, Sári Barbara 8-8, Buzsáki Nikolett 6, Bocsi Szonja 4, Kuti Bettina, Bernát Dorina 2-2, Pados Mónika 1.

Szegedi Tudományegyetem – Károli Gáspár Református Egyetem 50-22

Testnevelési Egyetem – Pécsi Tudományegyetem 30-30, b.u.: 1-3

Mérkőzés a 3. helyért:
Szegedi Tudományegyetem – Testnevelési Egyetem 32-44

Döntő:
Eszterházy Károly Egyetem – Pécsi Tudományegyetem 39-22 (16-8)
Egri gólszerzők: Borbély Márta 11, Brettner Zsófia 8, Sári Barbara 7, Pados Mónika 6, Bocsi Szonja, Bernát Dorina, Sepsi Réka 2-2, Buzsáki Nikolett 1.

A MEFOB végeredménye:

1. Eszterházy Károly Egyetem, 2. Pécsi Tudományegyetem, 3. Testnevelési Egyetem, 4. Szegedi Tudományegyetem, 5. Károli Gáspár Református Egyetem.

 

Különdíjak:

Gólkirálynő: Borbély Márta, 35 góllal (Eszterházy Károly Egyetem)
Legjobb kapus: Győrffy Alexandra (Eszterházy Károly Egyetem)
Legértékesebb játékos: Szűcs Dalma (Szegedi Tudományegyetem)
Legjobb edző: Debre Viktor (Eszterházy Károly Egyetem)

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.29.