Csak a hajrában dőlt el

Harsányi Kálmán serdülői szoros, és nehéz mérkőzést játszottak balmazújvárosi vendégeikkel.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A bajnokság soron következő fordulójában, a Balmazújvárosi LKSE csapatát láttuk vendégül. Kellemetlen csapatra számítottam, hiszen, bár az együttes hátrébb áll a tabellán, mind ősszel, mind tavasszal győzött le élcsapatokat, és a vereségei nagy része is csupán pár gólos volt. A keretünkben szokatlan módon az utolsó utáni pillanatokban két fontos változás is történt, Barta Zsófi betegség miatt nem, Tóth Szabina viszont mégis tudta vállalni a játékot. A találkozó nagyon küszködősen indult számunkra, sok kihagyott helyzettel, a tizenegyedik percben így 2-5 állt az eredményjelzőn. Valamelyest az első félidő második felében ezen sikerült javítanunk, végül egy utolsó másodperces Tóth Szabina góllal 14-14-gyel fordultunk.

Szünet után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a negyvenharmadik percben már négy góllal is vezettünk, de innen ellenfelünk kétszer is visszakapaszkodott egy gólra. A találkozó végül a hajrában dőlt el, amikor zsinórban hét egri találatra nem érkezett válasz. Kalcsó Luca és Gönczi Anna kapusteljesítményével nagyon meg vagyok elégedve. Támadásban Tóth Szabina, valamint Keller Petra, védekezésben Kiss Eszter, illetve Ficzere Melinda játéka tetszett leginkább. Küzdős meccsen a csapat diadala volt ez. Talán senki nem játszott most annyira jól, de a nehéz pillanatokban mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni, és minden mezőnyjátékosunk betalált.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 17. forduló
Eszterházy SC – BLK SE 32-26 (14-14)
Egri gólszerzők: Keller Petra, Tóth Szabina 6-6, Nagy Kincső 5, Soltó Julianna, Ficzere Melinda, Bérczessy Sarolta 3-3, Bartók Réka, Kocsmár Orsolya 2-2, Viszokai Viktória, Kiss Eszter 1-1.

 

A 17. forduló további eredményei:

Mezőkövesdi KC – Kalmár DSE 22-37
KK Hajdúszoboszló – Gyöngyösi KK 24-33
Debreceni SI – Berettyó MSE 37-33

 

 

Fenyves Balázs, 222.04.05.