Delfinek, Párizs, keresztelő

A nagy nyári feltöltődés során körbenéztünk, mivel töltik napjaikat felnőtt csapatunk játékosai.


 

Természetesen a teljesség igénye nélkül, de hagyományosan, idén nyáron is megkérdeztük az Eszterházy SC felnőtt alakulatának tagjait, kinél hogyan telik a pihenő. – Ahogyan vége lett a bajnokságnak, majd rögtön utána a MEFOB-nak is, Petivel Egyiptom felé vettük az irányt, ahol egy hetet töltöttünk el kettesben – fogott hozzá a kedvesével, Rutka Péterrel történő nyaralás élménybeszámolójához Győrffy Alexandra, a gárda csapatkapitánya.

– Korábban még egyikünk sem utazott Európán kívüli országba, ezért is választottuk ezt a helyszínt. Olyan programot szerettünk volna idén, amely során el tudtunk volna menni kirándulni, de ha mondjuk csak egész nap a vízpart mellett szerettünk volna feküdni, arra is legyen lehetőség. Nem teltek unalmasan ezek a napok, mert elmentünk egy delfinshow-ra, amelynek a végén mmi magunk is együtt úszhattunk az állatokkal. Mondanom sem kell, ez örök emlék lesz mindkettőnk életében. Elmentünk még egy szuper szafari túrára, ami quadozással indult a sivatagban, aztán egy beduin faluba látogattunk el, tevegeltünk, vagyis érdekesen telt a nap. Azóta Hévízre is ellátogattunk, de megyünk majd két napra Nagyváradra is, ahol egy konferencián tartok majd előadást. A családi nyaralásba is szeretnénk bekapcsolódni, erről ugyanakkor még semmi konkrét dolog nincs. Júliustól már heti három edzést is be kell kalkulálni, ezért már csak hétvégi kiruccanásokat tervezünk, például barátokhoz a Balatonra, de ez még nem fixálódott le teljesen.

Nem mindenki Európán túlra tervezte nyaralását, ilyen volt például Sári Barbara is, aki azonban szintén külföldre utazott. Akik a különböző közösségi oldalakon követik az egriek elsőszámú gólfelelősét, biztosan láthattak remek fotókat a kikapcsolódásról, amiről most honlapunk olvasói is több információt megtudhatnak.

– Nem olyan régen Párizsban jártam az egyik barátnőmmel néhány napot, ahol városnézés szerepelt a programban a kikapcsolódás mellett – fogalmazott a beálló Sári Barbara.

– Nagyon élveztük ezt az időszakot, mert nagyon jó volt minden. Szeretem is nagyon a francia fővárost, illetve a városnézést is, mondhatni, ez a szórakozásom, és a hobbim, úgyhogy mindenképpen pozitív napokat tölthettem Párizsban. Azóta a családé, és a barátoké a főszerepe, végre lehet olyan dolgokat csinálni, amit év közben nem, mivel nem jut rá idő, a további tervek egyelőre pedig még nem biztosak. Természetesen tudom, hogy mi vár majd rám a felkészülés kezdetével, ezért én ennek fényében készülök és edzek, hogy mi fog történni a július 22-i alapozás kezdetétől.

Persze, olyan játékosok is léteznek a kereten belül, akik belföldön töltik szabadidejüket, és tekintve, hogy az Eszterházy Károly Egyetemen folytatott tanulmányok júniusban még több vizsgát is tartogattak, viszonylag később kezdhették el a jól megérdemelt pihenést.

– Szerencsére már ezen is túl vagyok, hiszen a vizsgáimat abszolváltam, már teljesen haza is költöztem Egerből, szóval hivatalosan is megkezdtem a nyári pihenőmet – számolt be nagy örömmel portálunknak Kobela Tamara.

– A kezemből is kiszedték a drótokat, csinálom a gyógytornász által előírt feladatokat, azért, hogy júliusban száz százalékos állapotban tudjak edzeni. Várom már ezt a pillanatot is, mert nagyon zavart, hogy az elmúlt két hónapban nem lehettem aktív tagja a csapatnak. A programok, amióta itthon vagyok Ajsa, a Bátyám kislányának első éves szülinapjával indultak, aztán a keresztelőjére is sor került, amit nagyon vártam, mivel én lettem a keresztanya. Nyaralás majd július elején lesz. Barátokkal megyünk a Balatonra, illetve valami fesztiválra is elnézek még a kezdés előtt. Illetve mivel hazaköltöztem és nem férünk el, így építkezni kellett. Most a napjaim a negyven fokban nem a strandolással telnek, hanem a családi vállalkozással, amiben próbálok segíteni. Emellett az építőipari áruházakat járom Anyával, hogy az építkezés utolsó fázisa is flottul menjen.

Ahogyan a fentiekben elhangzott, a júliusi időszaktól már kötelező házifeladat jelleggel, heti három edzést kell elvégezniük a lányoknak, hogy a felkészülés 22-én esedékes startján mindenki megfelelő állapotban vághasson bele a munkába. Addig viszont még majdnem egy hónap van hátra, így nem is kívánunk mást a lányoknak, minthogy addig is érezzék magukat nagyon jól!

 

 

Fenyves Balázs, 2019.06.24.