Dobogóra álltunk


Komoly tét mellett léphetett pályára szombat este az Eszterházy KESC felnőtt együttese, a Göd legyőzése ugyanis biztos előzést jelentett volna a másodosztály keleti csoportjának tízedik fordulójában.

A két csapat ugyanannyi ponttal, sőt, ugyanolyan gólkülönbséggel kezdte a találkozót, és ugyan Iván Emese révén a hazaiak szereztek vezetést, az első félidő jelentős részében mégis a vendégek álltak jobban.

A hetedik perc után például már 4-2-es gödi előnyt jegyezhettünk, ami után nem is váratott magára sokat Debre Viktor időkérése. Sok volt ekkoriban a technikai hiba, az indokolatlanul eladott labda, amiből a rivális könnyű gólokat szerzett. Idő kellett, mire végre helyreállt a támadójáték hatékonysága, de előbb-utóbb csak sikerült visszavenni a vezetést.

Egészen pontosan a huszonkettedik minutumban, egy remek Molnár Nikolett, Sári Barbara koprodukció jóvoltából ismét a házigazda előnyét mutatta az eredményjelző (10-9), és innentől a szünetig már egészen lehengerlő támadásokat láthattunk az egyetemistáktól.

Sikerült is a félidőre két találattal elmenni, ugyanakkor a fordulás utáni legnagyobb feladatot a hátsó alakzat stabilitása jelentette, ugyanis sok elkerülhető találatot kaptak az első harminc percben az egriek.

Jobban kezdték a második felvonást a hazaiak, és viszonylag hamar sikerült is megduplázni a plusz kettes eredményt. A negyvenötödik minutumban Sári Barbara hétméteresével először növelte vezetése mértékét ötre az EKESC, és ugyan továbbra is előfordultak figyelmetlenségek, alapvetően kézben volt a meccs.

A végjátékban még fejben ott kellett lenniük a lányoknak, de a Buzsáki Nikolett, Iván Emese, és a már említett Sári Barbara által vezényelt egriek magabiztosan lehozták a végjátékot, megelőzve ezzel szombat esti riválisukat.

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A győzelmet soha nem kell magyarázni, ma is ugyanúgy két pontot adtak ezért, mint máskor. Más kérdés, hogy a játék minősége azért hagyott kívánnivalót maga után. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, kilenc technikai hibánk volt, amit a másodikban ugyan le tudtunk csökkenteni hatra, de az utóbbi időben már inkább a tíz alatti szám jellemzett minket meccsenként. A második játékrészben érezhetően ellenfelünk fölé kerekedtünk erőben, és ez el is döntötte a találkozót. Jó volt ma Győrffy Alexandra kapusteljesítménye, és a Buzsáki Nikolett, Iván Emese kettős játékával is elégedett voltam.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 10. forduló
Eszterházy KESC – Gödi SE 31-25 (16-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Barna V., Kovács B.
EKESC: GYŐRFFY – IVÁN E. 8, Bocsi 3, Kobela 1, Hanczvikkel, BUZSÁKI 8, SÁRI 8 (2). Cs.: Molnár N., Petrovics 2, Kovács F., Muhari 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 2/2. ill. 2/2.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 2 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 5-5, 18. p.: 7-8, 24. p.: 11-10, 36. p.: 19-16,, 42. p.: 22-18, 48. p.: 24-20, 54. p.: 27-22.

A 10. forduló további eredményei:

Kispest NKK – NKK Balmazújváros 31-23
PC Trade Szeged KKSE – Gyömrő VSK 41-26
Hódmezővásárhelyi LKC – Hajdúnánás SK 26-26
Nyíradony VVTK – Szentendrei NKE 28-26
Kézilabda Szeged SE – Pénzügyőr SE 31-37
Orosházi NKC – Szent István OTP 28-31

Fenyves Balázs, 2017.11.18.
(FOTO: Kakuk Dániel)

Start a Conversation