Döntetlen Szigetszentmiklóson

Tíz másodperccel a vége előtt hétméterest lőhettek ifistáink a győzelemért, mégis be kellett érni az egy ponttal.


 

Két idegenbeli fellépéssel indult a tavasz az Eszterházy SC másodosztályú ifjúsági együttesének, ráadásul nem is egyszerű találkozókkal. Arról már a hétvégén beszámoltunk, hogy a listavezető Szeghalom otthonában a huszonegy gólig jutó Koczka Lili vezérletével éppen, hogy csak kikaptak a lányok, néhány nappal később viszont rögtön lehetett javítani.

A Szigetszentmiklós elleni összecsapáson össze is jött a pontszerzés, a döntetlennel véget érő mérkőzés tanulságairól pedig ezúttal is a társaság edzője számolt be portálunknak. – Ősszel nagyon szoros találkozón sikerült nyernünk a sorban következő riválisunkkal szemben, és bár a tabellán mögöttünk álltak a hazaiak, nem ígérkezett könnyűnek ez a mérkőzés sem – kezdett hozzá értékeléséhez Lakatos László.

– Sérülés miatt hiányzott a keretből Csomós Panka, Koós Réka és Kóczián Eszter, míg családi okokból kifolyólag Kovács Dórát is nélkülöznünk kellett. Az első negyedóra szorosan alakult, nagy iramot diktált mindkét csapat. Felváltva estek a találatok, aztán a félidő közepén a hazaiak háromgólos előnyt építettek fel. Támadásban ötletesen és eredményesen játszva sikerült gyorsan egyenlíteni, majd megnyugtató előnnyel zárni az első játékrészt.

A folytatásban a védekezésünk felpuhult és kapusposzton is hiányoztak a bravúrok. Ennek ellenére a huszadik percig két-három góllal vezettünk és csak magunkat okolhatjuk azért, hogy ennek mértéke nem lett nagyobb. A támadás szervezésében továbbra sem volt problémánk, a kapussal szembeni párharcokban azonban tovább gyengült a statisztikánk. Különösen szélső pozícióból nem találtuk a jó megoldást. Védekezésben nagyon látszott a fáradság a csapaton, betörésből és bal szélről kaptuk a legtöbb gólt, ennek tükrében három perccel a vége előtt már a hazaiak vezettek. A végjátékot mi játszottuk le nyugodtabban, visszavettük a vezetést, ám egyenlített az ellenfél. Az utolsó percben támadhattunk a győzelemért, tíz másodperccel a vége előtt sikerült is büntetőt kiharcolni, de sajnos a lövés a kapufáról kifelé pattant.

A mérkőzés képe alapján vesztettünk egy pontot, de nem ezzel a büntetővel, hanem a sok kimaradt helyzettel és a védekezésünk hiányosságaival. A hét két idegenbeli mérkőzésén kereken hetven gólt kaptunk, ami gombócból is sok. Sajnos úgy néz ki, sokkal többen nem leszünk ehhez a tavaszi idényhez, remélem, az eddig kevesebb stresszes percet átélő játékosaim élnek a lehetőséggel. Barta Adelinda bizonyította ezen a mérkőzésen, hogy kiemelkedő játékra is képes. A gólerősségén kívül a védekezésben nyújtott teljesítménye is kimagasló volt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági, II. osztály, 12. forduló
Szigetszentmiklós NKSE – Eszterházy SC 34-34 (15-18)
Szigetszentiklós, 100 néző.
V.: Bognár A., Márton A.
EKESC: Kopka R. – Zákányi B. 2, BARTA A. 6, KOCZKA L. 12, Romány K. 2, DOHÁNY V. 6, KIRÁLY L. 4. Cs.: Fodor L. – Nagy E., BARABÁS R. 2, Ficzere Á., Fodor I., Lénárt E. Edző: Lakatos László.

 

A 13. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC – DVSC Schaeffler 33-21
NKK Balmazújváros – Dabasi KC VSE 31-27
Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 29-32
Kispest NKK – Pénzügyőr SE 22-31

 

 

Fenyves Balázs, 2020.02.11.