Dunakeszi után, Göd előtt

Kiser Panna a vasárnapi meccsel kezdődően, hatpontos évzáróban bízik.


 

– A szezon eddigi legnagyobb arányú győzelmén vagyunk túl, személy szerint, hogyan élted meg a Dunakeszi elleni bajnokit?

– Mindenképp pozitívan, főként, hogy nem csak a támadójátékunk működött remekül, hanem a védekezésünk is – válaszolt portálunk kérdésére Kiser Panna, az Eszterházy SC balszélsője. – Sikerült elérnünk a találkozó előtt kitűzött célt, amit az eredményes támadójáték mellett, a minél kevesebb kapott gól jelentett. Mivel továbbra is az aranyérem megszerzése lebeg célként előttünk, tisztában vagyunk vele, hogy akár a gólkülönbségnek is komoly szerepe lehet, ezért is örültünk neki, hogy végül ekkora különbségű győzelemmel fejeződött be a találkozó.

– Mindemellett, ha jól tudom, volt egyfajta plusz motivációtok is a védekezést illetően…

– Igen, még a mérkőzés előtt azt a felajánlást kaptuk, hogyha húsz gól alatt tartjuk a Dunakeszit, akkor csak kedden edzünk először a héten. Miután a mostani meccsünk vasárnap lesz, így szombaton is edzenünk kell, emiatt is szerettük volna nagyon, hogyha jön egy plusz pihenőnap. Miután összesen tizennyolc gólt kaptunk, ez a tervünk teljesült, és az igazat megvallva, én menet közben is biztos voltam benne, hogy teljesül a célkitűzés, mert nagyon stabilan álltuk a sarat a hátsó alakzatban.

– Az elmúlt fordulókban nagyon sok időt tölthettél a pályán, mennyire sikerült megragadnod a lehetőséget, hogy bizonyíts a szakvezetésnek?

– Igyekeztem minden játékperccel élni, amit kaptam, azt viszont, hogy ezt hogyan ítéli meg a vezetőedzőnk, arról őt kellene megkérdezni. Majd a jövőben elválik, mennyire tudtam bizonyítani, mindenesetre én nem csak ezen a két meccsen, hanem minden esetben, amikor pályára kerülök, próbálom magamból kiadni a százszázalékot. A saját véleményem az, hogy sikerült élni a lehetőséggel.

– A Kecskemét és a Dunakeszi ellen hetvenhét gólt lőttetek. Minek köszönhető, hogy ennyire elkaptátok a fonalat a Vasas elleni vereség után?

– Ez jó kérdés. Én azt gondolom, hogy a Vasas-meccs sokkal másabb volt, mint az a kettő összecsapás, ami utána következett. A rangadónkon eleve jóval masszívabb fal ellen kellett összeraknunk a támadásainkat, amibe nem kevésszer csúszott hiba. Azon a találkozón ráadásul a tét is nyomott minket, amint legalábbis túl lettünk rajta, nagy nyomástól szabadultunk meg. Véleményem szerint, ez is lényeges változást jelentett az előrejátékunk gördülékenyebbé válásában. Szemmel láthatóan kevesebb lett a technikai hibák, az eladott labdák száma, és jóval pontosabban fejeztük be az akcióinkat. Bízom benne, a folytatásban is így marad, már csak azért is, mert tényleg nem szeretnénk többet botlani a szezon során.

– Már csak három mérkőzés maradt hátra a 2020-as évből, és a hátralévő meccsek közül a gödi fellépés tűnik papíron a legkönnyebnek. Vasárnap csakis a két pont az elfogadható eredmény?

– Ez egyértelmű, más nem is jöhet szóba. Egyébként nem csak most vasárnapra gondolok, hanem a hátralévő mérkőzéseinkre is. A céljaink eléréséhez szükség lesz erre a két pontra, mint ahogyan a többire is, szóval a téli szünetig hátralévő időben mind a három meccsünket meg kell nyernünk!

– Hétvégi ellenfeletek idén még nyeretlen. Mi az, amiben egyértelműen dominálnotok kell majd a találkozó során?

– Sablonokat használva, értelem szerint, a védekezésben és a támadójátékban is nekünk kell hatékonyabbnak lennünk. Sokat gyakoroltunk a héten is, és bízom benne, hogy a biztos hátsó alakzatból gyors lerohanásokat tudunk majd véghez vinni. Fontosak lesznek ezek a játékszituációk abban a tekintetben, hogy a lehető leghamarabb eldöntsük a mérkőzés sorsát. A gödiek játékával kapcsolatosan csak ezen a napon videóztunk először, ezért túlzottan sok információ még nem áll a rendelkezésünkre. Úgy gondolom, egy olyan rivális otthonába utazunk, ahol nem is kifejezetten erre kell figyelnünk, sokkal inkább saját teljesítményükre, amennyiben ugyanis azt megoldjuk, akkor biztosan nem lesz baj.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, 9. forduló
Eszterházy SC – VS Dunakeszi 38-18

A 10. forduló mérkőzése:
Gödi SE (10.) – Eszterházy SC (2.)
Göd, Balázsovits János Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, november 29., vasárnap, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.26.
(FOTO: Balogh Tibor + Szántó György)