Dupla annyi Loki-gól

Egy pillanatig sem volt kérdés, melyik csapat nyeri az Eszterházy SC – DVSC mérkőzést a két gárda idei harmadik egymás elleni tétmeccsén.


 

Ősszel a bajnokságban hét, a kupában tizenegy gól volt a különbség a K&H Liga tizenkilencedik fordulójában a Leányka úton pályára lépő két alakulat között, de mindkét alkalommal a DVSC Schaeffler örülhetett. Így várhatta a szezon harmadik Debrecen elleni tétmeccsét az Eszterházy SC, no meg nem túlzottan jó formában, vagyis megint nagyon nehéz feladat várt a társaságra.

Előzetesen nem sok esély mutatkozott a hazai pontszerzésre, és ezt mintha az egri kézilabda barátok is érezték volna. Amikor legalábbis néhány perccel a találkozó előtt a bemutatás zajlott, a lelátón összesen kilencvennyolcan foglaltak helyet, aminek közel a felét piros-fehér szurkolók jelentették. Kicsit később azért még érkeztek néhányan, de összességében a szezon legérdektelenebb csörtéjét hozta hazai részről a szombati.

Pedig közvetlenül a kezdődobást megelőzően, ismét ünnepi pillanatok szemtanúi lehettünk, hiszen a mai volt a csapat masszőrének, Fábián Gábornak a százötvenedik olyan mérkőzése, amelyen az egyetemisták kispadján foglalhatott helyet. Az emlékplakettet Rutka Péter másodedző, csapatvezető adta át, ezek után pedig már tényleg jöhetett az összecsapás.

Abban aztán nem sok örömünk lehetett, lévén, hogy a Loki „formaegyes” hasonlattal élve, rajtcél győzelmet aratott. Már az első egri gólra is közel hét percet kellett várni, Buzsáki Nikolett találatát pedig négy vendég is megelőzte. Más kérdés, hogy ezt követően rögtön megint a mieink következtek, méghozzá Sári Barbara majdnem egészpályás pontos lövésével.

Ilyen kis részsikereket tudtunk leginkább feljegyezni, amikor pozitívumot kerestünk a házigazda teljesítményében, mert sajnos ezen a napon egyáltalán nem sikerült megnehezíteni a hajdúsági rivális dolgát. Az első félidőben például egy kilencperces gólnélküli időszak is fűződött a fekete mezesekhez, ezt kihasználva, a debreceniek így aztán már huszonkét minutum után közte tíznél jártak (5-15).

Nagyon nem ment a játék Debre Viktor együttesének, rengeteg volt az eladott labda és a technikai hiba, hogyha pedig ez még nem lett volna elég, amikor sikerült eljutni lövőhelyzetig, nagyon sok esetben megoldhatatlan feladatot jelentett a DVSC hálóőre, Triffa Ágnes.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, csak apró dolgoknak tudtunk örülni. Ilyen volt a kapus Győrffy Alexandra egészpályás találata, vagy például az, hogy az ifjúsági korú, saját nevelésű Csomós Anna az Érd után élete második NB I-es mérkőzésén léphetett pályára. Ezt a momentumot már az első félidő utolsó öt percében megfigyelhettük, majd a meccs hajrájában úgyszintén.

Érdekességeket is felfedezhettünk, mondjuk, amikor a második játékrész közepén kis híján futsal mérkőzéssé alakult át a játék. Mindez annak volt köszönhető, hogy mindkét oldalon két-két ember töltötte épp kétperces kiállítását, így négy plusz egy, négy plusz egyes felállások alakultak ki. Komolyra fordítva a szót, ebből is jobban jött ki a Loki, és a végére duplaannyi gólig jutott, mint egri ellenfele. Hogy egészen pontosak legyünk, ez összességében mínusz tizennyolcas differenciát jelentett, amiben a legfájóbb az lehetett, hogy a látottak alapján, még ez a különbség is jogosnak tűnik.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Gratulálok ellenfelüknek, mert nagyon jól játszott, olyan ritmusban, ami nekünk nagyon magas volt. Lényegében annyit tudtunk csinálni, amit engedett nekünk. Kishitűek voltunk, egy csomó mindent nem mertünk felvállalni. Nem hiszem, hogy ez a budaörsi meccs utózöngéje lett volna, egyszerűen egy nagyon jó együttessel játszottunk. Az az igazság, hogy a bajnokság végéhez érve, a Debrecen egyre jobb formába kerül, mi meg egyre lejjebb csúszunk. Ami nem tetszik egyáltalán a csapatomon, hogy kishitű, mert ki lehet kapni bárkitől, de kishitűnek nem lehet lenni. Természetesen az is benne van már a dologban, hogy rengeteg mérkőzést veszítettünk el, és a sok sérülés miatt egyre nehezebb a helyzetünk, mi pedig nem rendelkezünk olyan minőségű csereemberekkel, mint bármelyik ellenfelünk. Ez van, ezzel eddig is tisztában voltunk, ezúttal pedig tényleg egy nagyon jó gárdától szenvedtünk vereséget.

Köstner Vilmos: – Szeretnék gratulálni az Egernek, mert azt gondolom, hogy ez a kis játékosállomány nagyon becsületesen teljesít. Bár tudom, hogy volt egy Budaörs elleni mérkőzés, ami nem jól sikerült, de ez a Budaörs ma döntetlent játszott az MTK-val, szóval annyira rossz nem lehet. Szóval Debre Viktor barátom nagyon rendesen összetartja ezt a társaságot, és ennek a kis városnak egy nagy értéke ez a kiscsapat. Bízom benne, hogy jövőre is marad értéknek, de erről már nem az én tisztem beszélni. Az én együttesem jó formában van, ki tudtuk védeni a bajnokság olyan két-háromhetes szüneteit, amelyek december óta mindig jelen vannak. Összességében jól álltunk hozzá a meccshez, és ebben a három napban úgy készültünk fel az egriekre, mintha a legelőkelőbb csapattal játszottunk volna. Ezt is kértem a lányoktól, akik nagy többségben be is tartották a megbeszélteket.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, 19. forduló
Eszterházy SC – DVSC Schaeffler 18-36 (7-17)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Marton Zs., Szabó E.
EKESC: Győrffy 1 – Iván E., Juhász R., Hanczvikkel 1, Pados 2, Brettner 3, Sári 2 (1). Cs.: Leiner – Bernát D. 1, Sallai 2, Bocsi, Kobela, Csomós A., Sepsi, Buzsáki 3, Borbély 3. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
DVSC: TRIFFA – Varsányi 1, Kovács A. 4 (1), Bulath, Tóvizi 3, DESPOTOVICS 6, VANTARA-KELEMEN 4. Cs.: Oguntoye – PUNKO 7 (1), Bordás R. 2, Zamfirescu 2, Szabó P., Borgyos 4, Arany R. 3. Edző: Köstner Vilmos.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-4, 12. p.: 2-7, 18. p.: 5-13, 24. p.: 5-15, 36. p.: 11-22, 42. p.: 12-26, 48. p.: 14-29, 54. p.: 16-31.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1. ill. 3/2.

 

A 19. forduló további eredményei:

Győri Audi ETO KC – Siófok KTC 35-27
FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi KKA 35-25
MTK Budapest – Moyra-Budaörs Handball 29-29
Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Alba Fehérvár KC 29-28
Érd – EUbility Group-Békéscsaba 45-30
Kisvárda Master Good SE – GVM Europe-Vác 19-25

 

 

Fenyves Balázs, 2019.03.30.
(FOTO: Kakuk Dániel)