Ebben ennyi volt

Jól kezdett, ám a végén simán kikapott Kisvárdán az Eszterházy SC.


 

Ahogyan arról az elmúlt napokban nagyon sokat írtunk, a Győr és Fradi elleni mérkőzések elég sok erőt kivettek az Eszterházy SC felnőtt csapatából, így az egy héten belül történő harmadik bajnoki összecsapás előtt meglehetősen fáradtan utazhatott Kisvárdára a társaság.

Illetve, most kicsit el is fogyva. Az állandó hiányzó Kuti Bettina, Vörös Szimonetta és Bíró Eszter mellett ezúttal két további távolmaradót jegyezhettünk fel, Sallai Nikolettnek ugyanis a lábával adódnak gondok, míg Borbély Márta kézfeje még a szerdai találkozón sérült meg, amit azóta be is gipszeltek.

Szóval a fáradság mellett most már egy új tényező, a létszámhiány is „kedves” ismerősként kopogtatott az ablakon, ami természetesen nem segítette az újonc dolgát. Ennek ellenére az első félidőben nagyjából huszonöt percig nagyon jól teljesítettek a lányok. Ekkoriban hol az egyik, hol a másik csapat vezetett.

Az ismert nehézségek ellenére meglepően jól kezdett tehát a vendég gárda, ami sok esetben látványos, és szép megoldásokkal párosult. A hátsó alakzat is szépen tördelte a hazai csapat játékát, és Győrffy Alexandra is több alkalommal hatástalanította az összesen négy magyar játékost szerepeltető kisvárdai lövéseket.

Sajnos aztán a félidő utolsó öt-tíz percében, amit felépítettek az egyetemisták, azt le is rombolták. Technikai hibák, felelőtlen kiállítás, és számtalan ziccer elhibázása borzolta a kedélyeket, és minden egyes rossz momentumot megbüntettek a hazaiak, akik ezzel négygólos előnyről várhatták a folytatást.

A második játékrész alapján nem sok értékelhető teljesítményt említhetünk meg, egyedül talán Pados Mónika volt, aki próbálkozott több-kevesebb sikerrel. A kevés cserelehetőség, illetve a fáradság nem kedvezett, így a második félidőben azt csinált a Kisvárda, amit csak akart.

Ebben a találkozóban ennyi volt, a tisztes helytállás ugyanakkor az ismert körülmények tükrében ezúttal is megtörtént. Az erőltetett menet után most jön egy kisebb szünet, legközelebb ugyanis február 3-án, Érden lépnek pályára Brettner Zsófiáék.

 

Mestermérleg:

Vlatko Djonovics: – Mindenki győzelmet várt tőlünk, amit sikerült végrehajtanunk, igaz, az első félidőben kicsit nehezebb volt. Néhány játékosunk úgy kezdte a találkozót, hogy túl könnyű lesz, pedig elmondtam a csapatomnak, hogy a Győr ellen is egy nagyon jó mérkőzést játszott az Eger. Sokkal jobban kezdtük a második félidőt, és ezzel sikerült is megnyernünk a találkozót.

Debre Viktor: – Az első félidő aránylag rendben volt, mind támadásban mind védekezésben tettük a dolgunkat, ezért is kár az utolsó öt percért, mert ott magunknak tettük nehézzé a helyzetünket. Könnyű hibákat vétettünk, amit ellenfelünk kihasznált. Aztán a Kisvárda a második játékrészben felpörgött, és állva hagyott minket, így nem maradt esélyünk borítani a papírformát.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, 12. forduló
Kisvárda Master Good SE – Eszterházy SC 31-20 (15-11)
Kisvárda, 992 néző.
V.: Réti T., Szedmák M.
KISVÁRDA: Pásztor – Benko 2, Dragut 3, Morena 4, RADOJEVICS 6 (4), Hakunova 4, Avgyekova. Cs.: KORDOWIECKA – Klikovac 1, Milanovics-Litre 1, GUIALO 8, Orbán, Milosevics 2, Rebicova, Balogh, Soltész. Edző: Vlatko Djonovics.
EKESC: GYŐRFFY – Bocsi 1, Hanczvikkel 1, PETROVICS 5 (2), Sári 4 (2), Kobela 3, Buzsáki 1. Cs.: Leiner – Juhász R., PADOS 5, Brettner, Sepsi. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 5-6, 18. p.: 8-8, 24. p.: 12-9, 36. p.: 19-12, 42. p.: 22-13, 48. p.: 24-13, 54. p.: 27-18.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/4. ill. 5/4.

 

A 12. forduló további eredményei:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Érd 35-30
Győri Audi ETO KC – MTK Budapest 36-29
GVM Europe-Vác – Moyra-Budaörs Handball 27-22
Dunaújvárosi KKA – DVSC Schaeffler 24-25
EUbility Group-Békéscsaba – Eu-Fire Mosonmagyaróvár 30-29

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.12.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)