Edzőmeccs Kína U19-es csapatával

Ifjúsági együttesünk nemzetközi szinten is megmérette magát a Leányka úton.


 

Csak február második felétől tudunk érdemben beszámolni az utánpótlás további eredményeiről, ugyanakkor minden együttesnél javában zajlik a téli munka, hogy a tavaszi folytatásra mindenki megfelelő állapotba kerüljön. Így van ezzel az Eszterházy SC ifjúsági alakulata is, amely társaság most hazai felkészülési mérkőzésen bizonyíthatott.

Nem is akármilyen összecsapás szemtanúi lehettek azok, akik múlt pénteken a Leányka úton jártak, hiszen egy ázsiai ország korosztályos válogatottja tette tiszteletét, aminek apropójáról, és az edzőmeccs tapasztalatairól az egriek edzője számolt be honlapunknak. – A Magyar Kézilabda Szövetség minél jobban igyekszik kivenni a részét a kínai kézilabda felzárkóztatásából, így ebben a szezonban hazánkban készül az egykori remek beálló, játékosként Bajnokok Ligája-, és Eb-győztes, montenegrói Suzana Lazovics csapata, a kínai U19-es válogatott – osztotta meg velünk az információt Harsányi Kálmán.

– Vendégeink kerestek meg minket, hogy szívesen játszanának velünk, mi pedig a felkészülés jegyében vettünk részt ezen a közös edzőmeccsen, méghozzá itt Egerben. Előzetesen láttam néhány összecsapását ellenfelünknek, egyénileg képzett, fantasztikus lábmunkájú együttes, amelynek tagjai piszok keményen védekeznek. Remek izomzattal és alkattal bíró lányok, látszik, hogy edzőjük, és stábjuk remek munkát végez velük. Jó egri védekezéssel és Kalcsó Luca bravúrokkal indult a találkozó, persze nekünk is nagyon meg kellett küzdenünk egy-egy lövőhelyzetért. A huszonkettedik percben 10-9-es kínai előnynél jött egy kisebb zavar, és 6-2-re elvesztettük azt a hajrát, de a második játékrészt megint jobban kezdtük, így két-három gólra sikerült visszakapaszkodnunk. A harmincötödik minutumtól viszont fejben és fizikálisan is elfogytunk, felőrölt bennünket a sok ütközés, valamint birkózás a jóval nagyobb testű ellenfelünkkel szemben. Futni még tudtunk, de innentől már viszonylag sok volt a technikai hiba, a rossz befejezés és a rossz védekezés, így végül elég nagyra nyílt az olló a csapatok között. Ennek ellenére láttam nagyon biztató dolgokat, sőt, mind támadásban, mind védekezésben igyekeztünk tartani magunkat a megbeszéltekhez. A péntek kettő órai időpont ellenére, nagyon sokan kijöttek szurkolni, és azt gondolom, nagy élmény volt ez mindenkinek.


 

Eredmény:

Felkészülési mérkőzés
Eszterházy SC – Kína U19 18-35 (11-16)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 5, Viszokai Viktória 4, Barta Zsófia, Szabó Hortenzia 2-2, Tóth Szabina, Kóczián Eszter, Kocsmár Orsolya, Losonczi Anna, Kapusi Vivien 1-1.

 

 

Fenyves Balázs, 2023.01.24.