Edzőmeccsek az ifinél

Lakatos László tanítványai mozgalmas hetet tudhatnak a hátuk mögött, benne három felkészülési mérkőzéssel.


 

Nem kell már sokat várni arra, hogy klubunk utánpótlás csapatai is elkezdjék a 2019-es esztendőt, már, ami a különböző korosztályú bajnoki megmérettetéseket illeti. Addig is, kőkemény munka zajlik az együtteseknél, akik közül most a legidősebbeknél néztünk szét, hogyan is telnek a dolgos napok.

– Január másodikán kezdtük a felkészülést a tavaszi idényre, a versenykiírásból adódóan héthetes programmal – fogalmazott a téli munka startjáról Lakatos László, az Eszterházy SC ifjúsági alakulatának trénere.

– Januártól a csapat kondicionális felkészítésébe bekapcsolódott Varga Imre is, ami remélhetőleg újabb impulzusokat ad a lányoknak. Jelenleg öt kemény és munkás hét van mögöttünk, most jön a gyorsító szakasz, két hét alatt kell az ideális kondíciót elérni. Természetesen már felkészülési mérkőzésekkel is készülünk a bajnoki idényre, ami az elmúlt héten elég sűrűre sikerült. Csütörtökön Füzesabonyban játszottunk az ifjúsági csapat ellen, ahol a jó kapusteljesítmények mellett támadásban nyújtottunk elfogadhatót. Védekezésben szellősek és figyelmetlenek voltunk, valamint az ütközések minőségével voltam elégedetlen. A kapussal szembeni párharcban is sokat hibáztunk, főleg szélső és átlövő pozícióból. Kopka Réka nyújtott jobb teljesítményt a kapuban, de Fodor Laurával is elégedett voltam. Barta Adelinda hibátlanul és jó dinamikával játszott, Csomós Panka és Barabás Roxána gólerősen és nagy akarattal segítette a csapatot. Irányító pozícióban Kurucz Aida gólveszélyesen, védekezésben stabilan játszott.

Szombaton aztán Hevesen szerepeltünk egy felkészülési tornán, ahol a hazaiak felnőtt csapata és a Vasas SC U22-es gárdája jelentette az ellenfelet. Első mérkőzésünket a házigazda ellen játszottuk és húsz percig nagyon jól teljesítettünk. Viszonylag stabil védekezés és gyors gólok jellemezték ezt a szakaszt. Sajnos az utolsó tíz percben védekezésben és támadásban is sokat hibáztunk. A második játékrészben több volt a hiba elől és hátul is, ráadásul kimaradt öt büntető. Hiányoltam védekezésben a pontosabb és hangosabb kommunikációt, valamint az ütközések minőségét. A csapatból kiemelkedő teljesítményt nyújtott Dohány Vanda, gólerős és élvezetes játékával. Jó teljesítményt nyújtott beálló pozícióban Koós Réka, ezen kívül elégedett voltam a kapuban Fodor Laurával és Kopka Rékával is.

A torna második mérkőzésén a Vasas ellen már sokkal fáradtabba mozgott a csapat. Beragadtunk a kezdésnél, az ellenfél nagyon agresszíven és könyörtelenül védekezett. Minden hibánkat azonnal kihasználták, gyors indulásból sok gólt kaptunk. Védekezésben is sok volt a hiba, az ellenfél nagy dinamikával játszott, így gyakran lemaradtunk egy ütemmel. Próbáltunk változtatni védekezési formációval, ami részlegesen sikerült, de az összkép nem sokat változott. Osztálykülönbség volt a két csapat között minden tekintetben, ráadásul az ellenfélnek már zajlik a bajnoksága, nekünk pedig még felkészülési időszak van. A csapatból egyedül Lengyel Tamarát tudom kiemelni gólerőssége miatt.


 

A felkészülési mérkőzések eredményei:

Füzesabony SC (ifjúsági) – Eszterházy SC 29-33 (13-18)
Egri gólszerzők: Csomós A., Barabás R. 6-6, Kurucz A. 5, Szabó F. 4, Barta A., Krinszki G., Romány K. 3-3, Dohány V. 2, Koczka L. 1.

Juventus-Panoráma Hevesi SE (felnőtt) – Eszterházy SC 39-28 (21-14)
Egri gólszerzők: Dohány V. 14, Csomós A., Koós R., Lengyel T. 3-3, Krinszki G., Szabó F. 2-2, Barabás R. 1.

Vasas SC U22 – Eszterházy SC 38-21 (18-8)
Egri gólszerzők: Lengyel T. 5, Dohány V., Szabó F. 3-3, Barta A, Koczka L, Kurucz A. 2-2, Barabás R., Bárdos A., Csomós A., Nagy E. 1-1.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.02.05.