Egri gólszüret Tokajon

Harsányi Kálmán tanítványai negyvenhat találatig jutott a harmadosztályú serdülő bajnokság nyitó fordulójában.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Kemény, de jól sikerült felkészülés és viszonylag hosszú várakozás után végre számunkra is kezdetét vette a bajnokság, amelynek első fellépésén a Tokaj csapatánál vendégeskedtünk. A mérkőzés eleje nem sikerült túl jól, sok volt a pontatlanság, a technikai hiba és a rengeteg kihagyott helyzet, valamint a játékunk sebessége sem volt az igazi. A tizennyolcadik percben 8-5-ös vezetésnél a jól beszálló cseréknek is köszönhetően elkezdtünk sokkal egyszerűbben, de jóval gyorsabban és hatékonyabban játszani. Jöttek a lefutások, jól ment a labda és a szünetre sikerült 21-7-re meglépnünk. Nagyon rendben volt az a bő tizenkét perc.

A második játékrészben koncentrálhattunk volna jobban is, főleg védekezésben, és az indításoknál, de ezzel együtt is nagyarányú 46-19-es győzelemmel zártunk. Mindenképpen pozitív, hogy sokan feliratkoztak a góllövők közé. A következő fordulók során élesebb összecsapások várnak ránk, de az edzéseken is látom, hogy bár fiatal csapatnak számítunk a korosztályban, rengeteg van még a gyerekekben. Izgalmas évnek nézünk elébe.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 2. forduló
Tokaji DSE – Eszterházy SC 19-46
Egri gólszerzők: Keller Petra 9, Viszokai Viktória, Tóth Szabina 6-6, Bartók Réka, Barta Zsófi, Montvai Dóra, Kocsmár Orsolya 4-4, Soltó Julianna, Ficzere Melinda 3-3, Szőcs Nelli, Nagy Kincső, Bérczessy Sarolta 1-1.

 

 

Fenyves Balázs, 2021.09.28.