Egy cserével nyertek serdülőink

Szegeden mindössze a kapus poszton tudott változtatni Molnár Nikolett, ennek ellenére is kiváló eredmény született.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Nem voltak túl jó előjeleink a szegedi túránkkal kapcsolatban, hiszen több játékosom is kiesett a védettségi kártya szükségessége miatt, és erre még a sérülések is rátettek. Így tehát úgy vágtunk neki az útnak, hogy egyetlen egy cserelehetőségünk volt, az is a kapuban.

A hosszú út ellenére az első perctől kezdve éreztem a lányokon a pörgést és a győzni akarást. Jól is kezdtünk, 5-2-re vezettünk, aztán egyenlített ellenfelünk, és ezután egészen a félidőig fej-fej mellett ment a két csapat. Támadásban sokat hibáztunk, de a védekezésünk a mai napon nagyon agresszív, egységes és fegyelmezett volt, emiatt ott mindig tudtunk javítani. Ezen kívül Kovács Adrienn és Várallyay Virág is remek formában védett.

A második félidő tizenötödik percéig nagyon izgalmasan alakult a találkozó, addig nem sikerült egynél több góllal vezetnünk. Féltem, hogy csere nélkül nem fogjuk végig bírni a mérkőzést, de nagyon büszke vagyok a lányokra, mert még az utolsó percben is úgy küzdöttek közte kilencnél, mintha csupán kis különbség lett volna eredményben a két együttes között. A mai napon igazi nagybetűs Csapat lépett pályára, minden játékost csak kiemelni tudok. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 4. forduló
Kézilabda Szeged SE – Eszterházy SC 15-24 (8-8)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 7, Kapusi Vivien 6, Lászlófi Szófia 4, Koncz Regina, Kóczián Eszter 3-3, Szabó Kitti 1.

 

A 4. forduló további eredményei:

Gödi SE – XVI. Ker. MSE 22-39
FKSE Algyő – Ferencvárosi TC II. 36-27
Tempo KSE – Szentendrei NKE 42-18
KNKSE – Gyömrői KA 29-34
DVSC Schaeffler II. – Kazincbarcikai KSE 30-29

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.19.