Egy félidő csoda

Húsz percig vezettek az egyetemisták, aztán robbantott a Győr, és végül tizenöt góllal nyert a nagyot küzdő Eszterházy SC vendégeként.


 

Három óra volt a kezdésig, még a szombati napon leesett havat sem túrták el a Kemény Ferenc Sportcsarnok ezért a feladatért felelős dolgozói, de már volt olyan szurkoló, aki elkezdte kivárni a fél ötös kapunyitást jelentő időpontot. Ahogy aztán elérkezett a várva várt pillanat, már a létesítmény területét az Érsekkerttől elválasztó kerítésig állt a sor.

Naná, hogy pillanatokon belül elfogytak a legjobb helyek, aztán egy idő után már egyáltalán nem maradt üres ülőhely a körcsarnokban. Persze, erre számítottunk, hiszen péntek reggelre elfogyott minden jegy, és hát az ellenfél egy bizonyos Győri Audi ETO KC volt, amely éppen csak abban a sorozatban címvédő, amiben tavaly elindult…

Kiváló hangulatban kezdődött így aztán a várva várt összecsapás, hiszen azon túl, hogy telt házat regisztrálhattunk, az Eger Bulls szurkolói csoport tagjai, és a nagyjából százötven zöld-fehér drukker is begyújtotta a rakétákat a hangszálak tekintetében. A találkozó felvezetéseként a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának olimpiai bajnoka, Hosnyánszky Norbert még elvégzett egy ünnepélyes kezdődobást, hogy aztán már tényleg a lányoké legyen a főszerep.

Az első félidő pedig maga volt a csoda. Amikor Hanczvikkel Zsanett találatával vezetett a világ legjobbja ellen a csupa magyar játékosból álló egyetemista társaság, már csettinthettünk, és rögtön készültek is a fényképek az eredményjelző tábláról. Aztán 2-0-nál, majd 3-0-nál is! Mi történik itt? Kérdezhették sokan jogosan, hiszen valóban óriási meglepetésre, repülőrajtot vettek az egriek.

A csoda első fele úgy körülbelül tíz percig tartott, amikor Jana Knedlikova 6-6-nál egyenlített, igaz, ezzel egyidejűleg kezdődött az „elképzelhetetlen” második felvonása. A győri egalizálást követően legalábbis újból három hazai találat érkezett zsinórban, és ekkor már az első félidő felénél tartottunk.

Nem sokan gondolták volna, hogy ilyen játékra lesz majd képes Debre Viktor és Rutka Péter együttese, és arra sem fogadtunk volna nagy tételben, hogy a két szakvezetés közül elsőként Danyi Gábornak kell majd időt kérnie. Már pedig így történt, hiszen az első harminc percben nem akart összeállni a néhány napja a Fradinak még harminckilenc gólt vágó ETO játéka.

A játékrész végéhez közeledve aztán Nycke Groot megmozdulás már győri vezetést ért (10-11), de még ezek után is sikerült egyszer fordítaniuk Pados Mónikáéknak. Apropó Pados Mónika! Az egriek balátlövője több hónapos kihagyás után tért vissza a pályára, és milyen visszatérésről álmodjon egy játékos, hogyha nem több gólról a Győr ellenében. Többek között ezek is kellettek a remek első felvonáshoz, amit végül minimális vendég vezetéssel nyugtázhattunk.

A szünetben amellett, hogy a csarnokban tartózkodók legnagyobb többsége az újonc fantasztikus helytállását dicsérte, azt is gyakorta megjegyezhette, hogy „jaj, nekünk”, a pihenő után ugyanis biztosan egy másik, gyorsabb, a hibákat könyörtelenül kihasználó győri gárda lép majd a pályára. Hogyha fordulás után az első percekben ez még annyira nagyon nem is volt szemmel látható, amikor a harminckilencedik minutumban 16-21-nél egri időkérés következett, már érezni lehetett, hogy nyílik az olló.

Az pedig a találkozó végére ki is nyílt szépen, de nem olyan mértékben, amiért bárkinek is szégyenkeznie kellett volna. Pláne, ha azt nézzük, hogy a térfélcserét követően, Bernát Dorinán kívül már mindenki a pályára lépett, és, hogy csak egy beszédes példával éljünk, Sepsi Réka az eddigi összes bajnoki fellépés alkalmával nem kapott annyi játékpercet, mint ma este…

Ezzel együtt is járt a taps a körcsarnok közönségétől, hiszen, bár a különbség a végeredményben kirajzolódó tizenöt találatnál is nagyobb a két együttes között, a jóval szerényebb körülmények között szereplő egri lányok küzdésből jelesre vizsgáztak. Emellett ráadásul még nagyon szép dolgokat is láthattunk az első félidőben, amit a közönség rendre nagy elismeréssel és szeretettel fogadott.

A két csapat játékosai a meccs végi nyújtást követően, azokat a szurkolókat is nagy szeretettel fogadták, akik kivárták sorukat, majd aláírásokat, közös fotókat készítettek a játéktéren, hiszen a szervezők erre is nyújtottak lehetőséget. Mindennel együtt egy igazi ünnepnapja volt a mai az egri női kézilabdasportnak, és, hogy egy nagyon kedves és szimpatikus mondattal zárjuk tudósításunkat, elég csak Danyi Gábor győri mester szavait idézni, aki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón más mellett annyit mondott: mindig jó Egerbe jönni, és kívánom, hogy jövőre is itt kelljen lennünk!” Mit is mondhatnánk erre, egy jós szóljon a BL-győztes trénerből…


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, nők, 11. forduló
Eszterházy SC – Győri Audi ETO KC 20-35 (13-14)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 950 néző.
V.: Marton Zs., Szabó E.
EKESC: GYŐRFFY – SÁRI 6 (1), BUZSÁKI 4, HANCZVIKKEL 2, Kobela 2, Sallai 1, Petrovics 1. Cs.: Leiner – Juhász R., Bocsi, Pados 3, Brettner, Sepsi, Borbély 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
GYŐR: Kiss É. – KNEDLIKOVA 4, Tomori, Oftedal 3, Brattset 3, HANSEN 7, Puhalák 1. Cs.: GRIMSBO – Afentaler, KRISTIANSEN 7, GROOT 6 (1), Fodor Cs. 2, Bódi 2, Pintea 1. Edző: Danyi Gábor.
Az eredmény alakulása: 6. perc 4-2, 12. p.: 7-6, 18. p.: 10-8, 24. p.: 10-10, 36. p.: 16-18, 42. p.: 16-22, 48. p.: 17-27, 54. p.: 18-31.
Kiállitások (kétperces): 8 perc, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/1. ill. 1/1.

 

A 11. forduló további eredményei:

Alba Fehérvár KC – GVM Europe-Vác 26-23
FTC-Rail Cargo Hungaria – Kisvárda Master Good SE 35-27
MTK Budapest – EUbility Group-Békéscsaba 26-26
Érd – DVSC-Schaeffler 29-25
Moyra-Budaörs Handball – Dunaújvárosi KKA 23-28

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.05.
(FOTO: Kakuk Dániel)