Egy gól döntött Algyőn

Két tartalékos csapat rangadóján a szerencsésebbé lett a két pont, ami sokat érhet a végelszámolásnál.


 

Nem jött jól az Eszterházy SC ifjúsági csapatának, hogy percre pontosan akkor kellett pályára lépnie az FKSE Algyő otthonában, mint, amikor az egri felnőtt együttes Kozármislenyben. Ezen oknál fogva, több ifjúsági korú játékosára sem számíthatott Lakatos László, pedig, ha nem így lett volna…

A feltételezés okafogyott a sportban, ezért azzal a kerettel kellett megmérkőzniük a forduló előtt két ponttal a mieink előtt álló házigazdával, amely éppen rendelkezésre állt. – Győzelem esetén pontszámban beértük volna a vendéglátó csapatot, és teljesen nyílttá vált volna a dobogós helyekért való küzdelem – utalt a bajnokság szoros állására az ESC ifjúsági együttesének trénere.

– Akárcsak mi, a hazaiak is hiányos kerettel neveztek a találkozóra, így teljesen nyílt mérkőzést játszhatott egymással a két csapat. Döcögősen indultunk, sok buta, és elkerülhető hibát vétve. Hátul szellős védekezéssel kilenc perc alatt kaptunk nyolc gólt, míg támadásban sok volt az eladott labda. Ennek ellenére a húsz találat rendben volt és, ha védekezésben fegyelmezettebben dolgozunk, megnyugtatóbb előnnyel fordulunk a második félidőre.

Szünet után jobb lett a védekezésünk, amihez hozzájárultak Kovács Adrienn védései is. Bosszantó hibák miatt mégsem tudtunk elszakadni a hazaiaktól. A teljesség igénye nélkül néhány hiba: kipattanó labdákat nem szedtük össze, labdaszerzésekből többször rosszul indítottunk, nem figyeltünk a játékvezetői ítéletekre, támadásban a befejezéseknél vonalra léptünk. Nem tudom, mi lehet az igazság, nem akarták az égiek, hogy pontot szerezzünk, vagy mi voltunk kevésbé akaratosak, mint a hazaiak. Az utolsó percben a játékvezetők is a hazaiaknak kedveztek egy lépéshiba utáni bűntetővel. Összességében mi vesztettünk két pontot, ebben az összeállításban nyernünk kellett volna. Egygólos vereség az edzőé, ezt magamra is vállalom, utólag egy kicsit máshogy taktikáztam volna. A vereség ellenére szeretném kiemelni Kovács Adrienn második félidei kapusteljesítményét, valamint Ficzere Ágnes gólerős játékát. Dohány Vanda végre ismét meggyőzően és magabiztosan játszott.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 14. forduló
FKSE Algyő – Eszterházy SC 34-33 (19-20)
Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola, 50 néző.
V.: Biri Á., Kiss S.
ESC: KOVÁCS A. – FICZERE Á. 9, Kovács D. 6, Csomós A. 3, Romány K. 2, DOHÁNY V. 8, Nagy E. 1. Cs.: Lénárt E. 3, Barabás R. 1, Losonczi A. Szabó S. Kóczán E. Nagy Z. Edző: Lakatos László.

 

A 14. forduló további eredményei:

Debreceni Sportcentrum SI – Óbudai KSI 20-44
DVSC Schaeffler II. – Gödi SE 45-18
Szeghalmi NKC – Kazincbarcikai KSE 37-26
Tempo KSE – ENUSE 28-25
Kézilabda Szeged SE – DKA 21-31

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.14.
(FOTO: Balogh Tibor)