Egy gól döntött Barcikán

Nem jött jókor az érettségi időszak, a megfelelő felkészülés hiányában, egygólos ifista vereség a Kazincbarcika otthonában.


 

Vereséggel folytatta idei szereplését az Eszterházy SC másodosztályú ifjúsági alakulata, miután a Kazincbarcikai KSE otthonában egy találattal kevesebbet szerzett, mint vendéglátója. – Az érettségi vizsgák miatt nem tudtunk tökéletesen felkészülni a mérkőzésre, valószínűleg emiatt ragadtunk be a kezdésnél, mert a vendéglátók gyorsan ötgólos előnyt alakítottak ki – kezdte értékelését az egriek mestere, Lakatos László.

– Figyelmetlenül és akaratgyengén védekeztünk, valamint sok hibával támadtunk ebben a periódusban. Nyitottabb védekezésre váltva felzárkóztunk, majd átvettük a vezetést. Az ellenfél hét a hat elleni támadásait is jól védekeztük le, ám a megszerzett labdákat kivétel nélkül elrontottuk. A félidő végjátékában ismét a hazaiak domináltak, így ők fordulhattak minimális előnnyel.

A második félidőt ugyanúgy kezdtük, mint az elsőt, hat kapott gólra csak eggyel tudtunk válaszolni. Kerestük a megfelelő összeállítást, amit a védekezésben sikerült megtalálni, mivel az utolsó negyedórában csak három gólt kaptunk. Ezen a napon a támadás és a befejezések jelentették a megoldhatatlan problémát. Nem találtuk a megszokott gördülékeny játékunkat, de még így is meglehetett volna a győzelem, hogyha az ellenfél kapusa nem véd ilyen szenzációsan.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 20. forduló
Kazincbarcikai KSE – Eszterházy SC 31-30 (17-16)
Kazincbarcika, Kazinczy Sportcsarnok, 80 néző.
V.: Balogh P., Sidlovics E.
ESC: Kovács A. – Zákányi 8, Tóth Abigél 4, Jurmann 3, Romány 1, Csomós A. 1, LÉNÁRT E. 6. Cs.: DOHÁNY V. 4, Ficzere Á., Kóczián E., LÁSZLÓFI SZ. 3, Nagy E., Kovács D., Szabó S., Losonczi A., Nagy Z. Edző: Lakatos László.

 

A 20. forduló további eredményei:

DVSC Schaeffler II. – FKSE Algyő 26-30
Szeghalmi NKC – Kézilabda Szeged SE 42-26
Óbudai KSI – Tempo KSE 39-34
Gödi SE – Debreceni Sportcentrum SI 40-22

 

 

Fenyves Balázs, 2022.05.09.