Egy ponttal megint közelebb

Vagy eggyel messzebb. Ezt kell eldönteni a gödi döntetlen után, ami úgy alakult ki, hogy már nyolccal is vezetett a listavezető Eszterházy KESC.


 

Döntetlennel ért véget a forduló rangadója, vagyis nem bírt egymással az Eszterházy KESC, valamint vendéglátója, a Gödi SE. A két gárda az első, illetve negyedik helyről várhatta a vasárnap délutáni összecsapást, nem mondhatni, hogy tökéletes körülmények között, hiszen pokoli hőség uralkodott a helyi csarnokban.

A hangulat is emelkedett volt, hiszen sokan érkeztek az egri lányoknak drukkolni, többek között az Eger Bulls szurkolói csoport tagjai is, így a nézőtérről megtámogatva, jó esélyekkel vághatott neki találkozójának az NB I/B keleti csoportjának listavezetője.

Remekül is kezdődött az összecsapás, viszonylag hamar tetemes előnyre sikerült szert tenni. Mind védekezésben, mind támadásban nagyon kreatív volt a társaság, gyakorlatilag ott folytatták a lányok, ahol egy hete, a Balmazújváros ellen abbahagyták.

Mindennek már negyed óra játék után meg is lett az eredménye, ebben a pillanatban ugyanis öt találattal léptek meg a vendégek. A folytatás is kiválóan sikeredett, köszönhetően elsősorban a fantasztikusan irányító Petrovics Gerdának, és emiatt meg sem állt az EKESC a plusz nyolcas differenciáig.

Nagy kár, hogy nem sikerült hasonló mértékű különbséggel a pihenőre vonulni. Sajnos a játékrész utolsó perceiben kicsit kiengedtek az egyetemisták, ezt kihasználva pedig közte öttel fordulhattak a felek. Nem dőlt el tehát ekkor még semmi.

Fordulás után a meglehetősen egyoldalú első felvonást egyre nagyobb csata váltotta. A házigazda váltani tudott támadásban, és a gyors akciókkal nem tudott mit kezdeni Debre Viktor és Rutka Péter együttese. Amire készültek a vendégek védekezésben, az nem működött, így aztán a negyvenhatodik percre már csak egyetlen gólocska maradt különbségként.

Ebben a pillanatban már tudvalévő volt, nagyon kiélezett, szoros végjáték kezdődhet. Így is lett, hiszen az utolsó támadások döntöttek a pontok sorsáról. Érdekes játékvezetői ítéletektől sem volt mentes a találkozó. A legvitatottabb jelenet egyértelműen Petrovics Gerdával történt meg.

Az egriek kiválóságát olyan szerencsétlenül találták el, hogy elkezdett ömleni a vér a játékos fejéből, az ápolás miatt pedig fontos láncszemét veszítette el három támadás erejéig a listavezető. Merthogy a játékvezetők szerint, nem történt következménnyel járó szabálytalanság…

Ezzel együtt is kézben maradhatott volna a mérkőzés, már amennyiben élni tud kínálkozó „meccslabdáival” az Eger. A legvégén azonban plusz egyes állásnál előbb Sári Barbara hibázott hétméterest, majd Buzsáki Nikolett egy szélső ziccert, ahogyan pedig az lenni szokott, természetesen büntettek a hazaiak.

Nos, tíz másodperccel a végső dudaszó megszólalását megelőzően, Paróczy Sára alakította 28-28-ra az eredményt, és ugyan maradt még némi idő a győztes találat bevitelére, egy mellé lőtt, időntúli szabaddobáson kívül már nem futotta többre a lányok erejéből.

A vége ezzel döntetlen lett, azt ugyanakkor most még nehéz lenne megmondani, hogy nyert egy pontot, vagy bukott az Eszterházy KESC. A legnagyobb rivális Szeged KKSE mindenesetre simán nyert Gyömrőn, vagyis három körrel a szezon vége előtt két pontra olvadt az előny. A forduló eredményei viszont úgy hozták, hogy második helyezettnél rosszabbul már biztosan nem végezhetnek az egriek, a többit meg majd meglátjuk…

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Minden pont, amit megszerzünk, az jó, idegenben meg pláne, és hát nem volt ez egy egyszerű mutatvány. Két ellentétes félidőt játszottunk, amely során az elsőben nagy előnyre tettünk szert. Ezt követően jól kezdtük ugyan a másodikat, de aztán elég rendesen ránk jöttek. Egy meglehetősen kellemetlen játékstílusú ellenféllel találtuk magunkat szembe, ami megzavart minket. Összességében még így is a mi kezünkben volt a döntés, de most nem tudtunk élni úgy a lehetőségekkel, mint Szentendrén. Ilyen is van, de továbbra is saját kezünkben a sorsunk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 23. forduló
Gödi SE – Eszterházy KESC 28-28 (12-17)
Göd, 150 néző.
V.: Paska D., Vastag S.
EKESC: Győrffy – Bocsi 3, Molnár N. 1, PETROVICS 9, SÁRI 11 (4), Hanczvikkel 3, Buzsáki. Cs.: Kobela 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 5/3. ill. 5/4.
Kiállítások (kétperces): – ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-4, 12. p.: 4-6, 18. p.: 5-10, 24. p.: 7-14, 36. p.: 16-20, 42. p.:21-24, 48. p.: 24-26, 54. p.: 26-27.

 

A 23. forduló további eredményei:

Pénzügyőr SE – Kézilabda Szeged SE 44-29
NKK Balmazújváros – Kispest NKK 30-30
Szent István OTP – Orosházi NKC 24-27
Hajdúnánás SK – Hódmezővásárhelyi LKC 34-22
Gyömrő VSK – PC Trade Szeged KKSE 18-42
Szentendrei NKE – Nyíradony VVTK 35-31

 

 

Fenyves Balázs, 2018.04.22.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)