Egy sokgólos meccs jó lehet

Általában kevés találaton tartja ellenfeleit a Kozármisleny, ám, ha jó védelembe ütközik, könnyen megakadhat.


 

NB I/B, 16. forduló
Kozármisleny KA (3.) – Eszterházy SC (2.)
Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, január 28., szombat, 18.00.
V.: Horváth Péter, Marton Balázs.

 

Szeptember elején valahogyan úgy fogalmaztunk, hogy vérbeli rangadóval indul a 2022/2023-as szezon az Eszterházy SC felnőtt alakulata számára, és most, hogy ezen a hétvégén az NB I/B-s bajnokság második köre is elstartol, szintén nem mondhatunk mást. Már csak azért sem, mert az idő közben eltelt közel öt hónap alatt tökéletesen bebizonyosodott, két olyan együttes nézett egymással farkasszemet a Leányka úton, amelyek ugyanúgy esélyesei lesznek a két feljutó hely valamelyikének.

A Kozármisleny KA elleni évadnyitón aztán azt kaptuk, amit vártunk, kőkemény csatát, szoros játékot, és végletekig kiélezett drámát. A történetet ismerjük, Alaxai Zoé utolsó percben szerzett találatával sikerült megnyerni az összecsapást, amit aztán egy viszonylag hosszabb veretlenségi sorozat követett.

Eddig a múltidézés, sokkal fontosabb ugyanis kihangsúlyozni, hogy milyen komoly jelentősége lesz az előttünk álló hatvan percnek. Merthogy a két szombati ellenfél között mindössze egyetlen pontot találhatunk a tabellán, ráadásul úgy, hogy a jobb pozícióban tanyázó egriek egy meccsel többet játszottak. Mindez azt is jelenti, hogy a vesztett pontok terén, jobban áll a hétvégi vendéglátó, más kérdés, hogy ez a valóságban csak akkor jelentene előkelőbb helyezést, amennyiben be is húzná azt az egy plusz mérkőzését a Misleny.

A harmadik és második holnapi csörtéjének legnagyobb tétje pontosan ezen állásból adódik. Egri siker esetén legalábbis ismét sikerülne meccselőnybe kerülnie az ESC-nek, ami így további lendületet adna a folytatásra, amelyben ráadásul most zsinórban érkeznek majd a kisesés ellen menekülő csapatok. A hazai győzelem azt jelentené, hogy helyet cserélne egymással a két gárda, ráadásul, amiért a mieink eggyel több találkozón szerepeltek, egyszer s mind meccshátrányba is kerülnének. Döntetlennél maradna minden az eredeti felállásban, aminek valljuk be, a nevető harmadik, és a hétvégén a sereghajtó Kecskeméttel találkozó, és előnyét vélhetően növelni tudó Vasas örülne a legjobban.

Ennyit a különböző eshetőségekről, most ugyanakkor még az előzményekről szólván, lássuk, hogyan várja a találkozót az egyetemista társaság! Jól bevált recept az elmúlt években (kivéve a tavalyi, békéscsabai vesztes rangadó), hogy egy-egy kiemelt idegenbeli fellépés előtt, leginkább akkor, amikor a távolság hosszabb utat jelent, egy nappal korábban érkeznek meg a mérkőzés helyszínére Nagy Éváék. Ezúttal is ez a helyzet. Pénteken kora délután videózás, és egy utolsó edzés szerepelt a programban, hogy aztán kisbuszokkal nyakukba vegyék az M3-M0-M6-os autópályákat a csapat tagjai, és az éjszakát Pécsen töltsék. Eddig a programismertetés a részünkről, a szó innentől Zsadányi Sándoré. – Nagyon nem tudok sok mást hozzátenni, és ahhoz sem, amit a tegnapi interjúban Pankotai Luca mondott, mármint, hogy a meccsnapi utazás kiküszöbölése mellett amiatt is jók ezek a korábbi elmenetelek, hogy a csapat jobban egymásra tudjon hangolódni – fogalmazott az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Szeretem az ilyen túrákat, mert ilyenkor ki tudunk zárni minden esetlegesen zavaró tényezőt, és egymásra tudunk figyelni. Jók is az előérzeteim a hétvégével kapcsolatosan, és ezt most halál komolyan mondom, pláne most, hogy múlt héten, ha nem is jó játékkal, de vissza tudtunk térni a győzelem útjára. Újra tudunk a csapatért küzdeni, és ez nagyon fontos a bajnokság ezen periódusában. Nyilvánvalóan az más kérdés, hogy mindez a mostani eredményességben mit fog jelenteni, hiszen egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, mindenesetre én tényleg bizakodó vagyok, mert felkészültünk mindenre. Ami kulcs lehet, hogy hogyan oldjuk meg a támadásainkat, azt ugyanis tökéletesen látni lehetett az eddigi mérkőzéseken is, hogy kiválóan működik a kozármislenyi védelem. Ahogyan dolgoztunk a héten, szerintem, meg fogjuk tudni oldani ezt a feladatot, de az is lényeges dolog, hogy a mi hátsó alakzatunk is jól funkcionáljon. Mindezt azért emelem ki most a szokásosnál jobban, mert az is látható, hogy, amikor komolyabb védelemmel találkozik a Kozármisleny, akkor viszonylag kevés gólt tud szerezni. Amennyiben bele tudunk menni egy olyan összecsapásba, amelyen sok találat születik, mi ebben egyértelműen kényelmesebben fogjuk tudni magunkat érezni, mint ellenfelünk. Meglátjuk, milyen forgatókönyv szerint zajlik majd a találkozó. Tudjuk, hogy minden egyes héten minden megszerezhető két pontnak óriási a jelentősége, ehhez pedig most az is hozzájön, hogy olyan rivális ellen tudnánk nagyobb előnyt szerezni, amelyik abszolút ott lehet az elején a végelszámolásnál. Persze, ez az egy darab meccs sem fog eldönteni semmit, de azért fontos lépés lenne a győzelem céljaink elérésében.


 

A 16. forduló további párosításai:

2023. Január 27., péntek
18.00.: PEAC – Oxxo Energy Orosházi NKC

Január 28., szombat
11.00.: Pénzügyőr SE – Levendula Hotel Algyő
17.00.: Vasas SC – Kecskeméti NKSE
18.00.: Gárdony-Pázmánd NKK – Kispest NKK

Január 29., vasárnap
18.00.: FTC U19 – Tempo KSE
18.00.: Komáromi VSE – Szombathelyi KKA
DVSC U19 – Szent István SE 21-23

 

 

Fenyves Balázs, 2023.01.27.
(FOTO: Szepesi Áron)