Egylabdás meccset nyertünk

Bartók Réka extra találata döntött a két pontról másodosztályú ifjúsági csapatunk kiskunhalasi bajnokiján.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Kiskunhalason folytatódott számunkra a bajnokság, ahol a forduló előtt hozzánk hasonlóan szintén hatpontos hazai csapattal találkoztunk. Jól kezdtünk, hamar átvettük az irányítást, de a beálló elleni védekezési hibáink miatt nem alakult ki nagy különbség a csapatok között. Sajnos az első félidő második felében sok volt a kapkodás és a technikai hiba, így egygólos hátránnyal mentünk a szünetre. A második félidőben fontos változást jelentett, hogy Kovács Adri védte a kapunkat, aki jó százalékkal fogott, egészen a találkozó végéig. Ennek is köszönhetően, a negyvenhatodik percben sikerült visszavennünk a vezetést Tóth Szabina góljával. Sőt, nem sokkal később Kapusi Vivi értékesített büntetőjével már három találattal is vezettünk. Mégis nagyon izgulós lett a vége, az utolsó pár percben két eladott labdánk is volt emberhátrányban, amit ellenfelünk gyorsan megbüntetett. Szerencsére maradt még egy fordulat a meccsben, huszonöt másodperccel a találkozó vége előtt 26-26-os állásnál az alig pár perce a pályán lévő Bartók Réka kapott egy ötletes, de talán picit rövid bejátszást. Háttal a kapunak, az ellenfél hármas védőjével a nyakában kibirkózott magának egy helyzetet és estében a kapus lábai között megszerezte az egri győzelmet jelentő találatot. Bár nem játszottunk valami jól, mégis büszke vagyok a csapatra, amiért óriásit küzdött.

Bartók Réka, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Ez a mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, hiszen a forduló előtt ellenfelünk közvetlenül alattunk helyezkedett el a tabellán. Az összecsapás jól kezdődött viszont az első félidő második részében sokat hibáztunk, így a hazai csapat átvette a vezetést. Szünet után szerencsére tudtunk javítani, ebben óriási szerepe volt Adrinak, aki rengeteget segített a kapuban. A hajrához érve mindenki szeme előtt már csak egy cél lebegett, a végén pedig nekünk jött ki jobban a lépés. Büszke vagyok a lányokra és arra, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 7. forduló
Kiskunhalasi UKSC – Eszterházy SC 26-27 (15-14)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 6, Kóczián Eszter 5, Kapusi Vivien, Barta Zsófi, Kocsmár Orsolya 3-3, Szabó Hortenzia, Tóth Szabina, Szabó Kitti 2-2, Bartók Réka 1-1.

 

A 7. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC – Kazincbarcikai KSE 42-32
Borsod Sport Klub – Kézilabda Szeged SE 36-19
Rákosmenti KSK – Hódmezővásárhelyi LKC 19-32
ENUSE – FKSE-Algyő 19-37

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.14.