EHF-Kupa győztest igazoltunk!

A korábbi junior válogatott beálló, Gindeli Panna több helyen megfordult már, és Egerben is komoly terveket szövöget.


 

Néhány hét már eltelt azóta, hogy legutóbb érkező játékosról adtunk volna tájékoztatást, éppen ezért mindenképpen jó hírt jelent, hogy ez a hét bőven tartogat majd érdekességet e tekintetben. Vágjunk is a közepébe, kezdve egy olyan játékos bejelentésével, aki remélhetőleg komoly erőssége lesz az Eszterházy SC felnőtt együttesének.

A nyári felkészülés elején huszonnegyedik életévét betöltő beálló, Gindeli Panna legutóbb az NB I/B keleti csoportjából jól ismert Orosházi NKC gárdájában szerepelt, most onnan érkezik. – Így igaz, az elmúlt szezonban, vagy inkább fél szezonban Orosházán játszottam, amit megelőzően két évig a szintén ebben az osztályban érdekelt Szeged KKSE-nél töltöttem – tekintett vissza pályafutása korábbi állomásaira Gindeli Panna, az Eszterházy SC új beállója.

– Amit ezen kívül tudni kell rólam, hogy Debrecenben születtem, a családom is ott él, illetve ebben a városban kezdtem el kézilabdázni. A DVSC-nél eltöltött nyolc esztendő során meghatározó élményt jelentett fejlődésemben a Köstner Vilmossal való közös munka, ő a mai napig nagyon közel áll hozzám. Szintén csak jót tudok elmondani György Lászlóról, akivel már Dunaújvárosban dolgozhattam együtt két évet. Fontos szakasza volt pályafutásomnak ez az időszak, a tapasztalatszerzésben sokat számított a 2016-os EHF-Kupa győzelem, vagy mondjuk az, hogy ebben az időszakban vehettem részt a junior világbajnokságon. Ezt követően jöttek az NB I/B-s évadok, amelyek során az egyik szegedi, keresztszalag-szakadás miatt nem sikerült jól.

Gindeli Panna elmondása szerint, már nem először kerül egri célkeresztbe, hiszen az elmúlt években is csábította őt az itteni szakvezetés. Hogy miért most került sor a váltásra? – Bánom, hogy nem korábban, ha lehet ilyet mondani, de az a lényeg, hogy most már itt vagyok – vágta rá az egyetemisták legújabb játékosa.

– Szerintem, most jutottam el odáig, hogy egyre többet számít a család közelsége. Ahogyan említettem, a szüleim Debrecenben élnek, a párom pedig Vácon, így azért Egerből sokkal közelebb leszek mindenkihez, mint voltam Orosházán. Ez mindenképp sokat számított. Emellett természetesen a kézilabda is, hiszen Rutka Peti már valóban évek óta szeretett volna ide csábítani. Legfőképp a hozzáállás, ami ide vonzott, hogy a lányok tanulnak, hogy mindenkinek megvan a feszes napirendje, amit mindenki be is tart. Én mindig is azt vallottam, hogy fontos a sport mellett a tanulás, és, hogy a két dolog pontosan kiegészítheti egymást. Jelenleg Szegeden vagyok elsőéves egyetemista kézilabda edzői szakon, és terveim szerint, Egerben fogom befejezni a képzést az Eszterházy Károly Egyetemen. Ebből az is kiderül, hogy nem rövid időre tervezek új állomáshelyemen, és a szerződésemben is egy plusz egy év szerepel. Meglátjuk, mit hoz a jövő, mindenesetre már várom a közös munka kezdetét. Miután a csapat zöme javarészt fiatalokból áll, így biztosan jó kis társaság leszünk. Nem nagyon szeretek jósolgatni, annyit azonban már most meg tudok ígérni, hogy sokat fogunk dolgozni, hiszen csak az elvégzett munkának van eredménye. A célokról pedig csak annyit mondanék, hogy ki az, aki ne szeretne aranyérmet a nyakába?


 

Az Eszterházy SC eddigi nyári játékosmozgása:

Távozott (4 fő):
Iván Emese (Békéscsaba, NB I.), Pados Mónika (?), Petrovics Gerda (?), Győrffy Alexandra (Érd, NB I)

Érkezett 3 fő):
Bató Lili (Szeged KKSE), Szecsődi Laura (Vasas SC), Gindeli Panna (Orosházi NKC)

Szerződést hosszabbított (9 fő):
Leiner Bernadett, Bernát Dorina, Kiser Panna, Sári Barbara, Kobela Tamara, Brettner Zsófia, Kuti Bettina, Buzsáki Nikolett, Pankotai Luca

 

 

Fenyves Balázs, 2020.07.23.
(FOTO: onkc.hu)