El kell felejteni a matiné időpontot!

Zsadányi Sándor szerint, ez, valamint a Pénzügyőr masszív védelmével szembeni jó támadójáték a szombati bajnoki kulcsa.


 

NB I/B, rájátszás, felsőház, 2. forduló
Pénzügyőr SE (5.) – Eszterházy SC (3.)
Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, március 19., szombat, 11.00.
V.: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka.

 

Hogyha azt mondjuk, hogy általában komoly csatákat játszik következő ellenfelével az Eszterházy SC felnőtt együttese, akkor nem nagyon lövünk mellé. Az elmúlt évek Pénzügyőr SE elleni párharcai legalábbis rendkívül kiélezett ütközeteket hoztak, amelyek egytől egyig rendkívül emlékezetesre sikeredtek.

Amennyiben csak az elmúlt két évre tekintünk vissza, a 2019/2020-as, törölt, általunk csak „covid szezonnak” hívott bajnokságban egyetlen egyszer mérkőzött meg egymással a két szombati rivális. Akkor a Leányka úton 28-27-es egri győzelmet könyvelhettünk el, mint, ahogyan tavaly is hasonlóan mindössze egy szem gól döntött a mieink javárja (25-24). A két találkozó közé egy fővárosi ütközet is beékelődött, érdekesség, hogy bár ez az összecsapás sem alakult egyszerűen, az idegenbeli fellépés ellenére, a 25-21-es győzelemmel véget érő hatvan perc volt az említett három meccs közül a legegyértelműbb.

Közös múlt tekintetében itt tartunk most, idén viszont első alkalommal készülhet a Pénzügyőr ellen Zsadányi Sándor alakulata. És, ha már szóba került az egriek edzője, fontos megemlíteni, hogy a másik oldalon ebben a tekintetben is történt változás, hiszen nyártól már nem Őze Beáta irányítja a szakmai munkát, hanem Csenki Judit. Az idei szezont illetően, a budapesti zöld-fehérek az alapszakasz nyugati csoportjának harmadik helyén zártak, tizenegy győzelemmel, egy döntetlennel, és hat vereséggel. A play-off múlt hétvégi rajtát a hetedik pozícióból kezdhették, amiért ugyanakkor elsőre egy figyelemreméltó, orosházi diadallal nyitottak (31-22), rögtön előre ugrottak két helyet, és már ötödikként várják a mieink elleni csörtét.

Ami még ismerős lehet a következő ellenféllel kapcsolatosan, az az annak hazai mérkőzésére vonatkozó kezdési időpont. Nem változott ugyanis a szombat délelőtt tizenegyes start az elmúlt évekhez képest, így továbbra sem nevezhető ideálisnak ez a matiné kézilabda időpont. Akárhogy is, legutóbb 2020 őszén sem volt más a helyzet, mégis sikerült megoldani a feladatot. – Én azt gondolom, hogy idén is elsősorban ez okoz kihívást, és ezt kell kiverni a fejekből, hogy ilyen korán, mondhatni gyermek bajnoki időpontban kezdünk – fogalmazta meg véleményét az Eszterházy SC mestere, Zsadányi Sándor.

– Ezt el kell felejteni, ugyanis akkor lesz jó esélyünk megszerezni az újabb két pontot, hogyha nem foglalkozunk a külső tényezőkkel. Nem szabad a sebeinket nyalogatni, vagy bármi mással törődni, egyedül azt kell csinálnunk, amire készültünk. Nyilvánvalóan nem lesz sétagalopp az előttünk álló találkozó sem, pláne, hogy a Pénzügyőr ugyanolyan jó játékerőt képvisel, mint az előző években. Játékban mondhatni ugyanarról beszélünk, legalábbis nagyon hasonló kézilabdáról, mint amivel találkoztunk tavaly, vagy tavalyelőtt. Annyi a változás, hogy az előző évadhoz képest Oláh Kyra, valamint Blaubacher Dóra személyében két kulcsember is távozott a fővárosiaktól, viszont ennek ellenére is ugyanolyan kellemetlen csapatról beszélünk. Mindezt az idei szereplésük alapján is mondom, hiszen ebből is látszik, hogy van elképzelésük azzal kapcsolatosan, hogy milyen kézilabdát szeretnének játszani. Legfőképp egyébként a hátsó alakzat az, amire nagyon oda kell figyelnünk, az eddigiek alapján ezzel a csapatrésszel gyűlt meg leginkább az ellenfelek baja. Szerencsére ennek ellenére is pozitívan, és optimistán mehetünk bele az összecsapásba, mert a kozármislenyi győzelmünk remek alapot adott nekünk, hogy jól folytassuk a rájátszást. Lépésről lépésre szeretnénk haladni, de tudjuk, hogy minden jól sikerült hétvégével közelebb kerülünk a kitűzött céljainkhoz. Az első lépést pedig most a Pénzügyőr legyőzése jelenti, ezért szombat délelőtt ismételten mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el.


 

A 2. forduló további párosításai:

2022. Március 19., szombat
18.00.: NEKA – FTC U19
18.00.: Kozármisleny SE – Békéscsabai ENKSE

Március 20., vasárnap
15.00.: Komárom VSE – Oxxo Energy Orosházi NKC
17.00.: Szent István SE – Levendula Hotel Algyő

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.18.
(FOTO: Balogh Tibor)