Ellenálhatatlan ifjúsági rajt

Egy félidő izgalom után a második félidőben állva hagyta a DVSC III. csapatát Lakatos László alakulata.


 

A DVSC Schaeffler III. ellen folytatódott a másodosztályú ifjúsági bajnokság az Eszterházy SC legidősebb utánpótlás együttesének életében, ráadásul hazai mérkőzéssel. A lányok már nagyon várták a tavaszi rajtot, és ez meg is látszott a végeredményben.

– Nagyon jól sikerült téli felkészülés, illetve kéthónapos szünetet követően vártuk az első bajnokinkat – kezdte 2021-es első értékelését az egriek edzője, Lakatos László.

– Tavaszra minden játékosom csatasorba állt, így már a keret kihirdetése sem volt egyszerű feladat. A vendég debreceni csapat idén már túl volt egy győztes mérkőzésen, ezért feltüzelt állapotban érkezett hozzánk. A mérkőzés eleje legalábbis ezt mutatta, mert rendre a vendégek vezettek. A védekezéssel összességében nem volt probléma, ám támadásban nagyon pontatlanul céloztak a lányok. Sok volt a kapufa és a védett lövés, belelkesítettük a vendégek kapusát. Negyedóra után sikerült átvenni a vezetést, de csak az utolsó három percben tudtunk nagyobb különbséget kialakítani.

A második félidőben már csak a különbség volt kérdéses, megnyugodtunk a biztos vezetés tudatában. Több gólt kaptunk, mint az első játékrészben, azonban rendezetlen védelem ellen, és gyors indulásból ellenállhatatlan volt a csapat. Első bajnokinak teljesen megfelelt a találkozó, inkább magunkat kellett legyőzni, mint az ellenfelet. Mindkét kapusommal elégedett vagyok, viszont most Tóth Barbara nyújtott jobb teljesítményt. Mezőnyben is jók lettek az egyéni statisztikák, kiemelkedőt nyújtott beálló pozícióban Romány Kinga, illetve Horváth-Vadon Zsófi. A mérkőzés embere az a Tóth Antónia lett, aki a jó védekezésén kívül gólerősen és ötletesen szervezte a támadásokat.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 12. forduló
Eszterházy SC – DVSC Schaeffler III. 31-21 (13-8)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
V.: Kovács T., Széles Z.
ESC: FODOR L. – Zákányi B. 5, Ficzere M. 1, ROMÁNY K. 8, Fodor I., Dohány V. 1, Lénárt E. 1. Cs.: TÓTH B. – Nagy E. 1, Kovács D. 2, Barabás R., HORVÁTH-VADON 4, Barta A. 1, Király L., TÓTH A. 7, Szendrődi. Edző: Lakatos László.

 

A 12. forduló további eredményei:

DKA II. – Gödi SE 43-23
DVSC Schaeffler II. – Kispest NKK 28-22
Kazincbarcikai KSE – Kézilabda Szeged SE 36-34
Tempo KSE – FKSE-Algyő 28-33

 

 

Fenyves Balázs, 2021.02.15.