Elstartolt az U10-es bajnokság is

Az elmúlt hétévégén Koszorús Levente U14-es csapatáért is szoríthattunk.


 

Koszorús Levente, az Eszterházy SC U14-es csapatának edzője: – Végre hazai környezetben játszhattunk, saját közönségünk előtt, de sajnos csak egy mérkőzés lett a kettőből, mert a Mezőkeresztes lemondta a fordulót. Így csak a Salgótarján gárdájával mérhettük össze tudásunkat. Bár, még mindig sok volt a hiányzónk, ám ezzel együtt is, végig kézben tartva hoztuk a találkozót. A két csapat között mind támadásban, mind védekezésben nagy volt a különbség. A támadásaink gyors felépítésével, helyzetbehozatalával meg voltam elégedve. Hozzá kell tenni, hogy tudunk még ennél is gyorsabban játszani. Védekezésben a kötött formák miatt is, nem voltunk annyira hatékonyak, végül mégis százszázalékosak maradtunk. Külön öröm, hogy három új játékos is be tudott mutatkozni ebben a korosztályban, hiszen a szóban forgó lányok eddig Scheili Zsolt kollégám U13-as csapatában tanulták a kézilabda alapjait.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, LU14 terület – IX, 5. forduló
Mezőkeresztes VSE – Eszterházy SC 0-10
Salgótarjáni SKC – Eszterházy SC 16-34

A forduló további eredményei, és a bajnokság állása ide kattintva tekinthető meg!


 

Szabó Sándor, az Eszterházy SC I. U10-es csapatának edzője: – Kezdeném azzal, hogy az U11-es csapatunk túl van három fordulón. Hétvégéről hétvégére tapasztalható, ahogyan a játékosok fejlődnek, szokják a mérkőzések hangulatát. Izgalmas, látványos megoldásokkal teletűzdelve veszik az akadályokat. Egyre magabiztosabb játékkal megyünk neki az év utolsó bajnoki fordulójának szombaton. Nagyon bízom a tudásunkban az idei év méltó lezárásához.
Ami az U10-es együttesemet illeti, a bajnokság első fordulójában mutatkozhattak be a legkisebbjeim, hiszen kimaradt egy teljes szezon. Volt olyan is, akinek az élete első mérkőzését jelentette a mostani hétvége. Teljesen új felállásban, új csapattársakkal, jó hangulatban telt a nap. Betegségek miatt csere nélkül álltunk ki, az edzéseken elsajátítottakat viszont felülmúlva teljesítettek a lányok. Mindenkinek sikerült a hálóba találnia, amire külön büszke vagyok. Több, mint elégedett lehetek a lányaimmal. Mindenkinek speciális a helyzete a vírushelyzet miatt, mégis kitartanak, edzenek rendületlenül, boldogságot okozva maguknak és a szurkolótábornak is. Szülőknek is külön köszönet a segítségért, biztatásért. Így vagyunk mi egy nagy csapat.

Kuti Bettina, az Eszterházy SC III. U10-es csapatának edzője: – Idén vettem át a csapat irányítását, és az első pillanattól kezdve látszódott, hogy teljesen az alapoktól kell elkezdenünk a munkát. Úgy érzem, a lányok rövid idő alatt sokat fejlődtek. Büszke vagyok rájuk, mert, amit eddig sikerült megtanulni, azt nagyon ügyesen alkalmazták a pályán. Főleg a védekezés tetszett, de támadásban is szép gólokat lőttünk. Nagyon elfáradtak, mégis élvezték a meccseket, a játékot, és ez a legfontosabb.

 

Macz Krisztina, az Eszterházy SC II. U10-es csapatának edzője nem értékelte a fordulót.

 

Mérkőzések:

Gyermek Bajnokság, LU10 I., 1. forduló
Eszterházy SC I. – Eszterházy SC II.
Eszterházy SC III. – Egri VSI I.
Eszterházy SC I. – Egri VSI II.
Eszterházy SC II. – Eszterházy SC III.
Ebben a korosztályban nem írják az eredményeket!

 

 

Fenyves Balázs, 2021.12.01.