Elúszott az első hely…

Az utolsó forduló Gyöngyös elleni hazai bajnokiján elszenvedett egygólos vereséggel, másodikként zárták csoportjukat harmadosztályú serdülőink.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Az alapszakasz utolsó fordulójában a Gyöngyössel találkoztunk. Ez a találkozó döntött arról, hogy ki nyeri az alapszakaszt és visz magával egyel több pontot a rájátszásba. A mérkőzés eleje kiegyenlített volt, de rengeteg helyzetünk maradt ki, elsősorban a szélekről. Hol a hatos vonal, hol az ellenfél kapusa fogott ki rajtunk, hátul pedig nem koncentráltunk eléggé. Valamikor a kilépésekkel, olykor a besegítésekkel voltunk gondban. Húsz gólt kaptunk az első félidőben, ami rengeteg.

A második játékrész sem indult jól, ellenfelünk már hat találattal is ellépett, amikor egyszercsak összeállt a védekezésünk. Egy 4-0-ás etappal sikerült felzárkóznunk, innentől kezdve végig ott loholtunk ellenfelünk nyakában. A végjáték az idegek harca volt, hol kettő, hol egy gólra vissza tudtunk jönni, de döntő pillanatokban mindig jött egy hiba, így végül egygólos vereséget szenvedtünk. Néhány másodperccel a találkozó vége előtt a játékvezetők nekünk adták a labdát, amit a sípszó után egy vendégjátékos messzire hajított mindenkitől, hogy ne tudjuk gyorsan elvégezni a szabaddobást. Ezt sem büntetődobás, sem kizárás nem követte, pedig van erre vonatkozó egyértelmű szabály az ilyen esetekre. Bosszús vagyok emiatt, ám ettől függetlenül ezúttal okosabban játszottak a vendégek, és jobban megérdemelték a győzelmet. Ami a folytatást illeti, lesz pár hét szünet, aztán márciusban kezdődik a rájátszás. Nagy harc lesz az első helyekért, azonban bízok a lányokban, mivel nagyon jó a csapatunk.


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 14. forduló
Eszterházy SC – Gyöngyösi KK 31-32 (16-20)
Egri gólszerzők: Ficzere Ágnes 9, Fodor Ivett 7, Szendrődi Lili 6, Zákányi Blanka 5, Lénárt Emese 3, Bartók Réka 1.

 

A 14. forduló további eredményei:

Bőcs KSE – Miskolci VSC 15-29
Szerencs VSE – Szalézi DSE Kazincbarcika 26-13
Borsodi Sport Klub II. – Borsodi Sport Klub I. 32-17

 

A bajnokság E-csoportjának végeredménye ide kattintva tekinthető meg!

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.02.