Értékes győzelem Debrecenben

Lakatos László tanítványai izgalmas meccset nyertek meg mindössze egyetlen góllal.


 

Egy-egy győzelmet, vereséget, és elmaradt mérkőzést követően, szezonbeli harmadik meccsére készült az Eszterházy SC másodosztályú ifjúsági alakulata. A DVSC Schaeffler II. elleni összecsapás nem ígérkezett könnyűnek, hiszen egyrészt Debrecenben soha nem könnyű, másfelől elég sok hiányzó hátráltatta a felkészülést.

– Foghíjas kerettel utaztunk el Debrecenbe, de azt szoktam mondani a lányoknak, mindig az a legerősebb összeállítás, amelyik jelen van – erősítette meg az általunk is leírtakat Lakatos László, az egri együttes edzője.

– Bizonyította is a csapat már a kezdő sípszó után, hogy ezen a napon jó szemléletben kézilabdázik. Gyors labdafelhozatal, szép támadásépítések, és ötletes játék jellemezte az első félidőt. Védekezésben nehezen találtuk meg a két beállós játék ellenszerét, az előny azonban folyamatosan nálunk volt. A játékrész utolsó öt percében rendezettebbé vált a hátsó alakzat, így biztosabb előnnyel fordultunk a szünetben.

A második félidő fordított képet mutatott, a védekezésünk felkeményedett és Fodor Laura is elkapta a fonalat a kapuban. Több volt az ütközés és a labdaszerzés, viszont a támadójátékunk fokozatosan ellaposodott. Lassan szövögettük az akciókat, sok hibával és rossz döntésekkel. Zárkóztak a hazaiak, és, hogy fokozzuk az izgalmakat, büntetőt is hibáztunk. A szoros végjátékban Fodor Laura védései mellett Barta Adelinda góljai eldöntötték a mérkőzést. A találkozón végig mi voltunk előnyben, gratulálok a csapatomnak, hogy a végeredmény is ezt tükrözi.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 4. forduló
DVSC Schaeffler II. – Eszterházy SC 27-28 (16-19)
Debrecen.
Eszterházy SC: FODOR L. – ZÁKÁNYI 7, KOVÁCS D. 5, Romány 1, Fodor I., Dohány V. 5, Király L. Cs.: BARTA A. 7, LÉNÁRT 3, HORVÁTH-VADON, Ficzere Á. Edző: Lakatos László.

 

A 4. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Kispest NKK 22-23
Kézilabda Szeged SE – Gödi SE 30-22
DKA II. – Fiatal Kézilabdások SE 47-26

 

 

Fenyves Balázs, 2020.10.13.