Érződött a „betegsécunami”

Ezer sebből vérzett az Eszterházy KESC felnőtt csapata, de így sem veszélyeztette semmi a Kézilabda Szeged SE elleni bajnoki győzelmét.


 

Két olyan játékossal kezdődött az Eszterházy KESC szombat esti, Kézilabda Szeged SE elleni bajnokijának kezdője, akik gyakorlatilag az egész hetet edzés nélkül töltötték. Mint arról pénteki beharangozó írásunkban beszámoltunk, többen is betegséggel bajlódnak a keretből, ami alaposan megnehezítette a heti felkészülést.

Ettől függetlenül Buzsáki Nikolett és Iván Emese is ott volt a pályán, már a középkezdéstől kezdve, és, hogy egészségügyi problémájuk ellenére milyen jól kezdett ez a két játékos, arra kiváló bizonyíték, hogy ketten együtt nyolc gólt hoztak össze, valamivel több, mint húsz perc alatt.

Csak az összehasonlítás kedvéért, ebben a pillanatban már 15-9 állt az eredményjelzőn, ami azt jelentette, a rivális szegediek csak egyetlen találattal szereztek többet, mint a két nevesített személy összesen.

Visszatérve a találkozó alakulására, az első percek kicsit érdekesen kezdődtek, tekintve, hogy hamar 0-2 állt a táblán, de ezt követően, szerencsére magukra találtak a lányok. Nem is nagyon éreztük veszélyben az újabb két pont megszerzését, és igazság szerint, olyan mederben zajlott a találkozó, ami kényelmessé is tehette volna az egyetemistákat.

A „betegségcunami” mindenesetre megtette hatását, hiszen a második félidőben már nem nagyon voltak pályán a problémával küszködők. Jöttek így a máskor kevesebbet szereplők, viszont amiért olyan felállásokat is láthatott a publikum, amilyet talán máskor még soha, így volt zavar a pályán több alkalommal is.

A győzelmet persze ez sem veszélyeztette, de a tetemes előny a meccs végére valamelyest elolvadt, mondhatni, igen tisztes vereséget könyvelhetett el a listavezető otthonában az utolsó előtti. Ezzel együtt is lehet minek örülni, hiszen hozták a kötelezőt a lányok, amennyiben pedig a holnapi nap két párosítása számunkra kedvező eredményt hozna, még a fór mértékét is növelni tudná a társaság.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Összességében egy magabiztos győzelmet arattunk, ezért a sikerért is ugyanúgy két pontot adnak, mint a többiért. A végére azért jött fel ennyire ellenfelünk, mert már egy nagyon felforgatott csapattal voltunk fent a pályán, hiszen többen úgy szerepeltek, hogy betegen vállalták a meccset, és nem is edzettek a héten. Ami aggasztó viszont egy kicsit számomra, hogy amikor a más alkalommal kevesebb lehetőséghez jutó játékosok bizonyíthatnának, nem tudnak élni ezzel a sansszal.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 16. forduló
Eszterházy KESC – Kézilabda Szeged 32-26 (21-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Győr Á., Hadas D.
EKESC: Győrffy – Bocsi 2, IVÁN E. 5, Petrovics 5, Sári 6 (5), Hanczvikkel 1, BUZSÁKI 5. Cs.: LEINER – KOBELA 4, Molnár N. 1, Kovács F. 1, Nagy E., Majoros, Sepsi 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 6/5. ill. 5/4.
Kiállítások (kétperces): 10 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 12. p.: 8-4, 18. p.: 12-7, 24. p.: 16-10, 36. p.: 26-16, 42. p.: 28-19, 48. p.: 29-20, 54. p.: 30-22.

 

A 16. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Orosházi NKC 25-23
NKK Balmazújváros – Pénzügyőr SE 30-30
Nyíradony VVTK – Hódmezővásárhelyi LKC 24-14
Hajdúnánás SK – Gyömrő VSK 36-23
Gödi SE – PC Trade Szeged KKSE 23-26
Szentendrei NKE – Szent István OTP 26-27

 

 

Fenyves Balázs, 2018.02.17.
(FOTO: Kakuk Dániel)