Tartjuk a három pontot!

Az első félidő feléig ijesztgetett a Balmazújváros, aztán magára talált az egri védelem és a vége sima lett.


 

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a szombat kora esti, NKK Balmazújváros elleni felnőtt bajnoki, hiszen két hazai játékost köszöntöttek a helyszínen. Győrffy Alexandra, és Kovács Fanni pontosan századik mérkőzésén léphetett ugyanis pályára az Eszterházy KESC színeiben, így a két kerek számhoz érkezett játékos emlékplakettet vehetett át a klub elnökétől, az Eszterházy Károly Egyetem rektorától, dr. Liptai Kálmántól.

A lelátóról érkező taps jogosan járt a lányoknak, és abban bíztunk, a találkozó nagyobb részében is inkább az elégedettség érzése lesz úrrá rajtunk. Persze, előzetesen egyáltalán nem számíthattunk könnyű ütközetre, még annak tükrében sem, hogy ősszel kilenc góllal (30-21) sikerült nyerni az aktuális rivális otthonában.

Ezúttal viszont, hasonlóan a múlt vasárnapi, szentendrei bajnokihoz, megint beragadt a rajtnál Debre Viktor és Rutka Péter együttese. Mindezt a tízedik percre kialakult 3-6-os állás bizonyítja is. Sem a szerzett gólok számával, sem a kapottakéval nem lehetett elégedett a hazai publikum.

Néhány minutummal később mégis megváltozott a játék képe, hiszen a tizenhatodik percben végre sikerült utolérni a balmazújvárosiakat. Ezt követően, rögtön még nem sikerült a találkozó során első ízben átvenni a vezetést, de szokás mondani, hogy ami késik, nem múlik.

Nem sokkal később Sári Barbara hétméteresével (ami már a második volt a meccsen, csakhogy az első rögtön a csata legelején kimaradt) mégis jobban álltak az egyetemisták (9-8). Innentől kezdve gyakorlatilag teljes mértékben az egriek akarata érvényesült. A védelem szenzációsan összeállt, és Győrffy Alexandra is futószalagon szállította a védéseket.

A szünetben Debre Viktor tudatosította tanítványaiban, hogy még korán sincs vége a meccsnek, úgy kell visszamenni a pályára, mintha legalább döntetlen állás lenne. Ennek ellenére egy percig nem lehetett kérdés a folytatásban, hogy melyik együttes fogja megnyerni az összecsapást.

A második játékrészben ráadásul folyamatosan tudta növelni előnyét a hazai csapat, köszönhetően, elsősorban a Hanczvikkel Zsanett, Kobela Tamara duónak, akik olyan gólerős arcukat mutatták meg, ami tökéletesen pótolta a kieső Iván Emese játékát.

Ezen kívül a hátsó alakzatot továbbra is csak nagyon nehezen tudta áthatolni a hajdúsági alakulat, így érezhető volt, előbb-utóbb kialakul a kétszámjegyű különbség. Az ötvenedik minutumban ez meg is történt, Buzsáki Nikolett bajnokságban szerzett századik találatával 23-13-nál tartottunk.

A végjáték ezzel teljesen izgalommentesre sikeredett, Majoros Virág kivételével pedig jöhettek a padon ülők. A szakvezetéstől megkapott játéklehetőséggel élni is tudtak a pályára lépők, Nagy Enikő például irtózatos nagy gólt szerzett.

A végére kereken tíz gól került különbségként a jegyzőkönyvbe, ami a kezdeti nehézségek ellenére, eggyel még több is, mint ami a két gárda őszi találkozóján kialakult. A lényeg természetesen most is a győzelem, ami azt jelenti, hogy négy körrel a befejezés előtt, továbbra is tartja hárompontos előnyét a tabellán az Eszterházy KESC.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Nehezen pörögtünk fel, de amikor ez megtörtént, és jól zárt a hátsó alakzatunk, akkor már elől is találtunk gólokat. A félidőre öttel mentünk, és onnantól kezdve igazából már nem volt problémánk. Csapatként megint jelesre vizsgázott a társaság. Megint jól működött a védekezésünk, megint jó volt a kapusteljesítményünk, támadásban pedig elegendő gólt szereztünk, szóval maximálisan elégedett vagyok a lányokkal.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, nők, kelet, 22. forduló
Eszterházy KESC – NKK Balmazújváros 27-17 (14-9)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Rontó Á., Szanyi P.
EKESC: GYŐRFFY – BOCSI 3, Molnár N. PETROVICS 4, Sári 3, HANCZVIKKEL 6, Buzsáki 4. Cs.: Leiner – KOBELA 6, Kovács F., Nagy E. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 2/1. ill. 3/1.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-4, 12. p.: 4-7, 18. p.: 8-8, 24. p.: 11-8, 36. p.: 16-11, 42. p.: 19-12, 48. p.: 22-13, 54. p.: 25-13.

 

A 22. forduló további eredményei:

Kispest NKK – Szentendrei NKE 27-25
Gödi SE – Gyömrői VSK 44-25
Kézilabda Szeged SE – PC Trade Szeged KKSE 24-30
Orosházi NKC – Pénzügyőr SE 37-25
Hódmezővásárhelyi LKC – Szent István OTP 24-22
Nyíradony VVTK – Hajdúnánás SK 30-27

 

 

Fenyves Balázs, 2018.04.14.
(FOTO: Kakuk Dániel)