Évzárás az U13-as és U11-es bajnokságokban

Az esztendő utolsó utánpótlás mérkőzéseinek eredményei, edző értékelései alábbi írásunkban olvashatóak.


 

Koszorús Levente, az Eszterházy SC I. U13-as csapatának edzője: – Az év utolsó fordulóját rendezték az U13-as korosztályban, melynek nyitányán a klub másik csapatával kezdtünk, ahol nehezen indultunk be. Sem a védekezés, sem a támadás nem volt acélos, de így is sikerült történelmi pillanatot elérnünk, hiszen tétmérkőzésen még nem tudtunk ellene győzni. A végére sikerült ellépnünk az ellenfelünktől és magabiztos siker született. A második összecsapáson is összejött a történelmi pillanat, korábban ugyanis még nem kaptunk ki az Abony csapatától. Sajnos az elején riválisunk ellépett tőlünk öt-hat góllal, és mire felébredtünk, már nem tudtunk közelebb kerülni, így maradt a különbség a végére is. Az egész szezont nézve, tíz mérkőzésből kettőn hagytuk el vesztesen a pályát, azt is emelt fővel, a többi nyolc győzelem mellett. Köszönet a szülőknek a támogatásért, és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Brigovácz Nikolett, az Eszterházy SC II. U13-as csapatának edzője: – Rosszul sikerült fordulóval zártuk az évet. Az első meccsen egy gyengébb ellenfelet sem tudtunk legyőzni, a másodikon, a házi rangadónkon is alul maradtunk. Érthetetlen okoknál fogva nem mernek kapura lőni a játékosaim, ebből rengeteg eladott labdánk volt. A védekezés nagyjából működött, számunkra kedvező helyzetekből lőttek az ellenfelek, így a kapusaink jól tudtak védeni. A támadás sajnos nem ment így.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U13, B-csoport, 5. forduló
Jászberényi TF DSE – Eszterházy SC II. 9-8
Eszterházy SC II. – Eszterházy SC I. 9-17
Eszterházy SC I. – Fenstherm Kontakt-FSC 22-28


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC I. U11-es csapatának edzője: – Az őszi zárófordulóban, a Kazincbarcikai KSE-vel és a Szepa KSE-vel találkoztunk. A kezdés a Kazincbarcikával álmoskásra sikeredett, egész meccsen szokatlanul sok volt az eladott labdánk és mindenki a másiktól várta a megoldást. A 3-3-as fordulás után változtattunk és sikerült is rendeznünk a sorokat. Végül, megérdemelt 11-6-os győzelmet arattunk. Sebők Fanni és Popov Gréta kiemelkedőt nyújtott. A második meccsen a Szepa ellen igazi ki-ki meccset játszottunk. Az első félidőben főleg ők vezettek és mi mentünk az eredmény után, majd a második játékrész elején volt egy nagyon jó periódusunk, végül pedig Sorányi Dorka vezérletével és kiváló védekezéssel sikerült három góllal meglépnünk. Az alsózsolcaiak azonban tudtak még gyorsítani a játékukon és fokozatosan visszajöttek a meccsbe, végül kiegyenlítettek. Ezen a szinten egy nagyon hajtós, izgalmas meccset játszottunk, amelyen igazságos döntetlen született. Összességében elégedett vagyok a lányok mostani, és az egész ősszel nyújtott hozzáállásával, teljesítményével.

Fábián Gábor, az Eszterházy SC II. U11-es csapatának edzője: – Megszereztük első győzelmünket és ez pozitív, ráadásul küzdöttünk is, hiszen a háromgólos vezetést egy villanás alatt eladtuk. Végül nyertünk. Néhány gyakorolt elemet sikerült felfedeznem, ami javulást jelent. A második mérkőzés ismét megijedt játékot hozott, nyoma sem volt az előzőeknek. Bízom a javulásban. Egy támadásban fontos játékos beteg lett, ő beállós poszton értékesített volna helyzeteket, ez hiányzott sajnos. Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Scheili Zsolt, az Eszterházy SC IV. U11-es csapatának edzője: – Az idei utolsó mérkőzésnapon sajnálatos módon nagyon foghíjasok voltunk. Viszont mindkét mérkőzés küzdelmes, fej-fej melletti játékot hozott. Mind a két alkalommal csupán az utolsó pillanatokban dőlt el, ki fog győztesként távozni a pályáról. A hiányzók miatt olyanok is hangsúlyosabb szerepet kaptak, akik egyébként jóval passzívabbak szoktak lenni. Végeredményben örültem a sok lőtt gólnak, annak, hogy ismét több játékosnak sikerült betalálni, a lelkes védekezésnek, és az egészen jó kapusteljesítménynek.

Bóta Marianna, az Eszterházy SC III. U11-es csapatának edzője nem értékelte a fordulót.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U11, B-csoport, 5. forduló
Eszterházy SC IV. – Eszterházy SC II. 4-6
Lóci DSE – Eszterházy SC II. 19-4
Putnok VSE – Eszterházy SC IV. 9-8
Miskolci VSC – Eszterházy SC III. 8-3
Kazincbarcikai KSE – Eszterházy SC I. 5-11
Kazincbarcikai KSE – Eszterházy SC III. 12-7
Eszterházy SC I. – Szepa KSE 8-8

 

 

Fenyves Balázs, 2019.12.13.